Да, още две от култовите лица на БТВ новините ще си отидат от ефира, Гена Трайкова и Венелин Петков слизат от ефира на медията

Това пишат и "Petel.bg", но този път те няма да напускат БТВ, както сториха редица други вече - Ани Цолова, Виктор Николаев, Ани Салич. Двойката Венелин и Гена скоро няма да ни четат новините, но остават верни на БТВ и дори се издигат в кариерното си развитие. 

[caption id="attachment_309002" align="alignright" width="300"]Гена Трайкова и Венелин Петков слизат от ефир Гена Трайкова и Венелин Петков слизат от ефир[/caption]

Венелин Петков ще оглави "Новини, актуални предавания и спорт", като става директор. Гена Трайкова пък ще оглави новините, пишат и от "Труд". Така промените в състава на новинарите става пълни. От първите лица се запази засега само Юксел Кадриев, който не се знае докога ще остане все на една и съща позиция, интересно кой ще замени и наложилата се от години двойка на Гена и Венелин.

Има слухове, които засега остават непотвърдени, че в БТВ се завръща Ивайло Везенков, който се подвизаваше в Нова ТВ и един кадър от БНТ Росен Цветков.

Промени по високите постове и в "Прогнозата за времето", където Емил Чолаков сменя досегашната директорка на отдела Христина Балинска.

Скоро ще видим кои в действителност са новите лица на екран. От толкова размествания между отделите, телевизиите и водещите на предавания, горкият зрител скоро съвсем ще се обърка на кой канал е пуснал новините всъщност, смята Kliuki.bg. Промените по принцип са хубаво нещо, но според мен напоследък стана прекалено често различни журналисти да обикалят из много медии, докато си харесат екип. И понеже всички винаги в телевизията се прави за рейтинг, вече конкуренцията прилича повече на битка или някакво доказване, от което не се знае кой печели?