Запознати твърдят, че Галена Великова никога не би стигнала върха, на който се намира в момента, ако не бил мъжът й. В танцовите среди у нас се шушука, че именно той бил човекът, превърнал я в звезда.

Съдийката от „Денсинг Старс“, която е голяма звезда и в Гърция и има 10 школи по танци там и в Кипър, дължи цялата си кариера на човека до нея, който бил неин шеф, когато се срещнали за пръв път.

 

Великова била 21-годишна третокурсничка в специалност „Право“ в Бургас, когато заминала за Гърция, за да преподава танци. Слаба, гъвкава, с къдрава коса, на фона на тогавашните си колежки, не минава за красавица, но е изключително чаровна, усмихната и много интелигентна. Партньорът й по танци по онова време се смята за най-добрия у нас, макар че днес вече почти никой не помни името му. Той е истинският талант в двойката, а тя упорито и неуморно се учи от него, докато станат шампиони на страната ни по латиноамерикански танци. Това се случва през далечната 1995 г. Веднага, след като взимат титлата, заминават за Гърция и започват да преподават в танцови школи.

 

До днес Галена разказва, че се е запознала със съпруга си Константинос Хайна, който е доста по-възрастен от нея покрай работата й като учителка по танци. По думите й, той е „помагал“ на една от школите, в които работела. Запознати издават, че бизнесменът всъщност е бил работодател на нашенката. Той обаче остава завладян от Галена и й предлага да се омъжи за него. После Великова сменя партньора си и с него успява цели 5 пъти да спечели шампионата на Гърция. Българинът, за когото се твърди, че на практика я е научил да танцува и я е завел в южната ни съседка, никога не достига такива успехи.

 

„Не са достатъчни само възможностите, но и това, че в този спорт някой трябва да те финансира и да ти развива способностите. Съпругът на Галена е в шоубизнеса и това, че е звезда, се дължи до голяма степен на него. Тези танци изискват сериозни финанси – разходи за костюми, състезания, пътувания, уроци при най-добрите треньори в света, всичко трябва да се плати”, коментират отлично запознати източници от спортните среди.

 

Те припомнят, че съпругът на българската звезда е бил семеен, преди да я срещне. Галена казва в своите интервюта, че Константинос е бил разделен със съпругата си, когато се запознали, но според запознати това не отговаря на истината.

Всъщност Великова успява да го омае и започва връзка с него още докато той е с жена си – пухкава гъркиня, от която има дете. Днес двамата не само се радват на здрав брак, но са и добри бизнес партньори.

Съдружници са в не една и две фирми, включително такива, които оперират в България.

 

Галена и Константинос имат две дъщери. По настояване на гърка българката изчаква с години, преди да стане майка.

Тя твърди, че мъжът й държал първо да сбъдне мечтите си и едва след това да ражда деца. Понеже, когато все пак склонява да стане татко, Галена вече е на близо 40 години, тя ражда двете си деца през година и половина – възможно най-краткия период между две бременности, който може да си позволи.

 

Голямата й дъщеря се казва Касиани. Кръстена е на свекървата, защото в Гърция много се държало на наследяването на името – много повече дори от България. Малката се казва Зои. Звездата от „Денсинг Старс" твърди, че не е амбициозна майка, но и двете й деца се занимават с танци, както и с актьорство, волейбол, свирене на китара, езда всичко, което им е интересно.

Източник: Уикенд