Почитателите на колоритния Митьо Пищова бяха притеснени от грозния слух, който се понесе, че е предал Богу дух.

 

Новината бе разпространена в началото на пролетта от няколко сайта и национална телевизия. Истината обаче е, че Митьо Пищова е жив и се глези в компанията на две 23-годишни зайчета на спа процедури в Сандански. Докато си гледа кефа се чудил защо приятелите му не спрели да го търсят, мислейки си, че с него се е случило нещо.

 

Митьо Пищова е категоричен, че слуховете за смъртта му са силно преувеличени от злобари и завистници. Предполага, че слухът е дело на някой прос*ак, тъй като му завиждат, че спи между две мадами и всеки ден е в различни градове, ползва президентски апартаменти и все още има приятели от мутренските времена, които продължават да му помагат финансово.

 

В типичния си стил отбелязва, че хората го мразят, защото чу*а жените им и недоумява защо те самите не го правят.  Според него му завиждат и заради това, че не могат да живеят като бохеми и да си лягат с малки палавници. Дори не се били научили да ядат и пият правилно, нито пък да ползват хотели и добавя, че той спи безплатно в тях.

 

Разбрал, че е издъхнал в хотел в Сандански, докато гледал телевизия. След това телефонът му се продънил от звънене от негови приятели, които се притеснили, че мълвата е истина. Категоричен е, че не е умрял и няма да умре скоро и допълва, че чу*а като магаре двете мадами, с които е. Не пропуска да се похвали и че ежедневно използва 24-сантиметровия си патлак, припомняйки, че е от род дълголетници, в който средната продължителност на живота е 90 години.

 

Не на последно място, Митьо заявява: „Гадове, Митьо Пищова няма да умре скоро! Има поверие, че когато някой погребат приживе, той ще живее почти век.“ В допълнение посочва, че подготвя конкурс за красавици, който ще се проведе скоро във Велинград. Не крие, че мечтата му е да умре между две мадами така, както майка го е родила.

 

Категоричен е, че любовта не съществува и допълва, че всичко се продава и купува. Младите не само искат непрекъснато рендосване, а трябва и да си надарен, и паралия. В същото време обаче не стават почти за нищо и не знаят нищо. Разбира се за всички тези екстри, Митьо Пищова си плаща и никоя от красавиците не е с него, защото го обича.

 

Осигурил си е гроб в църквата „Св. Богородица“ в Арбанаси, на която бил спонсор в богатите си години. Всяка година на 15 август там се прави литургия за него.

Източник: Уикенд