Нургюл Салимова накара България да се гордее

Родената в село Крепча шахматна кралица стана втора за Световната купа по шах в Баку  и си тръгва с 35 000 долара от наградния фонд.

Тя играе шах от четиригодишна и заслуга за това имат бащата и дядото на девойката.

20-годишната вицешампионка по шах стана и първата гостенка на новия сезон на „Шоуто на Цитиридис“. Нургюл Салимова скри шапката на устатия водещ по темата за гаджетата.

Ей това не го очаквахме: Нургюл Салимова не помни гаджетата си!

Девойката откровено призна, че не „помни гаджетата си“. Този отговор накара водещия да зяпне от учудване. После стана ясно, че не заради големия им брой, а защото не знаела от какви зодии били.

„Не се интересувам, а и нищо специално не съм чела по темата. Затова не зная гаджетата ми от коя зодия са били“, отговори кралицата на шаха на сащисания Николаос Цитиридис.

Само че шампионката не задоволи напълно любопитството на водещия, като не уточни какъв е бил броя на влюбените в нея момчета. В момента нейно гадже е 23-годишния турски майстор на шаха Джем Каан Гьокеран. Двамата се запознават покрай черно-бялата дъска, а Джем вече се катери по световната ранглиста по шахмат. Той й е помагал активно в най-силния й турнир до момента в Азербайджан.Гаджето на Нургюл живее и учи Истанбул, а тя много често му гостува.