Вкусотии похапват актьорите от любимия сериал "Откраднат живот"!Милош Перич и колегите му

готвачи от верига ресторанти „Рафи“ са хората, които създават кулинарния комфорт на звездите от култовия сериал „Откраднат живот“, пише в. „Бряг“. [caption id="attachment_450602" align="alignright" width="169"]Откраднат живот Супер вкусотии похапват звездите от "Откраднат живот"[/caption] Самият Милош се е занимавал с кино и е заставал от двете страни на камерата. Той е роден в Ниш, Сърбия, но дълги години е живял в Малта, където е бил готвач в реномирани ресторанти. Работил е за няколко хитови американски филмови продукции като статист и помощник-оператор (Agora, 13 Hours, Assassin's Creed), които се снимат в Малта, а името му може да се види във финалните надписи. В Малта среща и любовта на живота си - Деница, която го довежда в България и му ражда двама синове.Сега Милош Перич е главен готвач в един от ресторантите на верига „Рафи“ и като такъв всеки ден приготвя закуската и обяда на любимите звезди от хитовия сериал.

Актьорите и екипът на хитовия сериал „Откраднат живот“ по време на снимки трябва да мислят единствено за перфектните си превъплъщения пред камерите.

Затова е необходимо и храната, която консумират през дългите снимачни часове, да е перфектно приготвена. Точно за това отговарят майсторите-готвачи от верига ресторанти „Рафи“. В. „Бряг“ се свърза с шеф Милош Перич, за да разкаже какви ястия предлага на артистите и техническия екип от сериала и има ли много капризни сред тях. „Менюто на звездите е предварително изготвено за целия месец. Включва закуска, обяд и следобедна закуска. Всеки ден готвим различни неща – винен кебап, зеленчуков рататуй, телешки наденички, лазаня, пилешко филе с гъбен сос, пица. Разбира се и десерти, които също не са нещо сложно и невиждано. Следобедните закуски са леки - обикновено палачинки, здравословна закуска с овес и чиа. С една дума – традиционни ястия“, разказва готвачът. Понякога се налага той и колегите му да приготвят 300 порции за ден. „Когато снима само единият екип, са 50 порции, а в дните, когато снимат двата екипа – 100. Тогава с двете закуски и обяда стават 300 порции на ден, поставени в кутии“. Милош споделя, че досега не е имало случай да върнат, да откажат или да не харесат нещо от ястията. Единственото условие от самото начало на снимките било да няма чесън в ястията. Около 1/3 от порциите пък са безмесни. Сръбският готвач разказва с гордост, че мусака, която той е готвил, ще влезе в сериала, а една от героините ще я извади от фурната, но няма представа в кой епизод ще се случи това. Иначе от екипа нямат никакви други специални претенции към храната, подготвяна от „Рафи“. „Никой не е имал претенции или капризи, поне досега. С особено внимание обаче приготвяме само една порция за човек от екипа, която да не съдържа глутен и винаги е постна“. Като във всяка работа и тук понякога има инфарктни ситуации. „Понякога в края на деня научаваме, че за следващия ден няма да готвим, защото няма да има снимки. И това е по-добрият вариант отколкото да разберем в последния момент, че трябва да сме готови рано сутринта с порциите, защото снимките ще са на друго място, далеч от основната снимачна площадка“, споделя още тайни от кухнята Милош Перич.