Енджи Касабие, която е сред популярните у нас диетолози на доста знаменитости наскоро направи голямо откритие.
Според Енджи Касабие, която е завършила Медицински университет и има ливански корени, храната е важна, но основата на дебелеенето у хората идва от психиката ни.
Не толкова количествата, а качеството и начина на хранене определя здравето ни. Нужно е да приемаме храната с очите си, а после със стомаха, всяко блюдо е хубаво да се приема изглеждайки красиво приготвено и след това да го приемаме бавно, на малки хапки, да дъвчем добре храната си. Когато ядем бързо и некачествено храната загнива и уврежда важни отгани - стомах, черва, черен дроб.
Така начина на хранене, психическата ни нагласа и навика, определят теглото ни , а не ниско калорийните продукти. Всичко е в баланса, а диетите досега са имали куп грешки коментира диетоложката.
Енджи Касабие има няколко книги и множество интервюта, работи с много известни хора у нас, тя е доказан експерт за здраве и хранене. Сега тя разглежда храненето от съвсем различен нов ъгъл. Това ще помогне на мнозина в битката с килограмите, а и е доста по-лесен начин за здравословен живот. Хранененто като начин на живот, в основата е не ограниченията и глада, а само психиката и добрия ритъм на живот.
Коментирай