90-годишната легендарна актриса бе в дома си с роднините за празниците, но след това бе върната в дома за стари хора. Тя е настанена там от есента, тъй като вече не може да се обгрижва сама и няма кой да я гледа. Все пак роднините й са я настанили в луксозен хоспис, където получава добри грижи.

Единствената й дъщеря живее във Франция, а нейното дете въпреки, че е в България е много ангажиран и няма как да се грижи за баба си.

За съжаление в последно време здравословното й състояние не е отлично и близките са се решили на тази стъпка – да я остават в старчески дом. Там има на разположение телефон, с който редовно поддържа връзка с дъщеря й и внука си.

Познатата на поколения българи актриса от Театъра на армията споделяла пред съседки, че в старческия дом нищо не й липсва и се чувства добре. Дори е имала „домашна отпуска“ за светлите Коледни празници, а дъщеря й си дошла от Франция, за да бъдат заедно.

За съжаление още около 2000-та година известната актриса има здравословни проблеми, след като бе пометена от кола. После така и не успя да се възстанови и се наложи да използва бастун за постоянно.

Потресаващото в случая е, че колата я е ударила в тазобедрената става, което й е довело до трайни проблеми с краката. Актрисата отказала да търси отговорност от шофьора, но за сметка на това той завел дело срещу нея, за да получи обезщетение за счупеното му стъкло и огледало. Съдът все пак е отредил в ползва на Радева.

Източник: Уикенд

Емилия Радева тикната в хоспис