За преобладаващата част от родните тийнейджърки абитуриентският бал е повод да си издействат солиден подарък и те се възползват максимално от това. Оказва се, че подаръци като златно колие или последен модел смартфон, дори автомобил, не радват младите момичета. Вместо това те директно настояват да се окичат със силиконов бюст или сочни джуки като фотомоделите, разкриват огорчени родители и роднини.

В случай, че мама и тате се противопоставят, макар и с основание, то тогава операцията се поема от някое заможно гадже, разбирайте чичко-паричко.

 

Действително една от най-търсените процедури преди бала е поставянето на филър в устните. Интересът на младите момичета е започнал още през април, като салоните са били буквално задръстени от клиентки, признават дерматолози. Цената на услугата започва от 350 лева и стига до 1000 лева в по-реномираните клиники.

„През нашия салон направихме над 80 абитуриентки за последния месец! Някаква страшна мода е в момента ученички да си надуват устните“, признава докторка от столична клиника.

 

„Повечето момичета искат филър в устните, тъй като търсят мигновен ефект, който ще проличи веднага щом излязат от кабинета”, обяснява д-р Виктория Мартинова, която е специализант по дерматология в Медицински център „Св. св. Козма и Дамян" в Пловдив. И допълва, че дамите вече не поръчват големи обеми, а търсят ефекта на премереното и близо до естественото, както би трябвало и да бъде. Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма, категорична е лекарката. И обяснява, че тя самата връща момичета, които имат много и искат още.

 

Хит сред младите дами са и мезотерапията и скинбустерите. С тях се постига подобряване на качеството на кожата и не се променя формата на лицето. Специалисти съветват момичетата, ако искат да се чувстват наистина красиви и уверени, първо да помислят за здравето си отвътре навън, а това значи здравословно хранене и спорт. Едва след това да прибягват към инжекционни процедури – мезотерапия и скинбустери, и в краен случай към оформяне на устни.

И когато решават колко милилитра да налеят в усмивката си, това да става с мярка, за да не се променя идентичността, а само да се подчертае естественото излъчване.

 

Много абитуриентки, към които природата е била по-пестелива откъм естествени прелести, получават по случай завършването си като подарък силиконов бюст. Девойките искат да увеличат балкона, подражавайки на чалга дивите и моделките от списанията и социалните мрежи. А те обикновено са натъпкани със солидно количество силикон в пазвата. Така младите дами, по примера на тунингованите каки избират за подарък 400-кубикови импланти.

 

Увеличаването на гърди с импланти обаче е доста скъпо удоволствие. В една от частните клиники в Пловдив цената е между 4100 евро и 4800 евро в зависимост от имплантите. В Смолян същото моделиране може да се направи за 5000-5500 лева, а в София – за между 6500 и 9000 лева.

Най-елитните хирурзи обаче взимат над 12 000 лева за процедурата. Заради високите цени все по-често родни жени ходят в Турция, където бюст може да се извае и за около 2500 евро. Качеството обаче невинаги е високо.

Източник: Уикенд