Знаем, че Филип Буков си тръгна от Сървайвър, макар и с нежелание и сълзи от гняв. Напускането му се наложи заради здравословен проблем, който се оказал доста сериозен и свързан със сърцето му. На практика дясната му сърдечна клапа е блокирала на няколко пъти по време на престоя му в Доминикана и това е можело дори да застраши живота му.

След като остана няколко дни на системи и стриктно наблюдение в тамошна болница, Филип се завърна у нас с цяла торба лекарства и списък със съвети, които да следва. Не това обаче е било най-лошото за него, а това, което са преживели близките му у дома, докато той е бил на легло в Доминикана.

"Драмата наистина е голяма, защото семейството ми и приятелката ми не могат да се съвземат и до днес. Може би се дължи на това, че докато бях в клиниката, те нямаха никаква връзка с мен, не можеха дори да ме чуят за секунда по телефона, понеже бях на системи - кабели, игли... Държаха връзка с персонала и с лекари, които им обясняваха какво ми е и как съм", разказва Филип.

Това неведение и невъзможността да чуят дори гласа на любимото си момче, довело родителката му и гаджето до нервен срив, от който още лекували последиците. Надява се да не се превърнат в паник атаки, а и той самият си е поставил за цел да накара съзнанието си да игнорира случилото се, за да продължи напред свободно.