Световен шампион оставен без работа, едва оцелява!

Световен шампион спешно търси работа и дом. Най-бързият бял мъж на планетата от близкото минало Николай Антонов - Таланта живее в недоимък в родния си град Разград. [caption id="attachment_433613" align="alignright" width="300"]световен шампион Световен шампион принуден да мизерства[/caption] Той разчита само на майка си и се издържа единствено с инвалидна пенсия, която получава заради проблеми с краката си. Световният и европейски шампион в спринта на 200 метра, преживя много в последните две десетилетия след края на славната си кариера. Той затъна в ада на дрогата и наркотиците, играеше хазарт, биеше се и преживя доста неприятности. С огромна воля обаче успя да преодолее всичко и през изминалите година и половина е напълно чист. Той мина и през шестмесечна програма в терапевтичен център, като успя да пребори пороците. „Вече повече от година и половина не съм близвал алкохол и не съм пипал наркотици”, казва Антонов пред вестник „България днес”. „Вече дори не си помислям за такива работи. Не мога да си представя, че отново ще посегна към тях”, допълва още той. Преди да започне да се лекува, Таланта се бе превърнал в истинска развалина. През последните близо две десетилетия той премина през всички кръгове на ада. Стига дори до опити за самоубийство и психиатрия, като профуква стотици хиляди левове, спечелени през кариерата му.

Днес 51-годишния лекоатлет започва нов живот на чисто, а близките му се гордеят с неговата воля да преодолее пороците. Николай не се оплаква от финансовите затруднения, не моли никой за пари, дори напротив.

Той често помага безвъзмездно на свои близки и познати с работа. За съжаление националния рекордьор на 200 метра спринт изглежда няма място в спорта. Единственият вариант за него е свързан с леката атлетика, като помага на приятел в частен клуб, но и там доходите не са гарантирани. Антонов неотдавна бе поканен за управител на новопостроен хотел в Своге. Но за жалост там само живее, без да получава доходи, а накрая му се наложило и да плаща сметки. Тогава Таланта се върнал в родния си град, при майка си и при родната си дъщеря. Човекът, надбягал легенди като Карл Люис, Линфорд Кристи и Бен Джонсън, се надява скоро да се измъкне от родния си град и да си намери работа и дом в София. Единственото, което получил преди време, било подигравателното предложение да храни маймуните в зоопарка. Таланта обаче достойно отказал и се надява да си намери прилична работа с достатъчен доход, за да заживее в София нормално. Заради проблемите с краката, великият атлет трябва да си бие веднъж годишно и специална инжекция. Тя е на стойност 500 лв, но през тази година Антонов все още не може да си я позволи.