Димитър Ковачев – Фънки се завърна в ефир още със старта на есенния телевизионен сезон. Басистът промоутър, отново е звезда на бляскави шоупрограми и повдига настроението на зрителите с чешитските си коментари.

Миналия петък, той гастролира с Коцето в „Колко ми даваш?“, а ще ги гледаме и в „Пееш или лъжеш“. Както е известно, култовият рокаджия и организатор №1 на мегаконцерти, притежава уникално чувство за хумор.

 

Признава, че Коцето му звъннал да отидат да се снимат в „Пееш или лъжеш“, а след това минали и през „Колко ми даваш?“, така за ден „опаткали“ и двата ангажимента. Признава, че с Коцето като отбор в „Колко ми даваш?“, успели да уцелят възрастта само на „една странна жена с големи устни“ и на барабаниста. Допълва, че малко се стреснал от въпросната жена, тъй като била „някакво Барби“, от което не могъл да заспи цяла нощ. Накрая като задрямал, сънувал кошмари…

Намира за адски странна идеята да се отгатва възрастта на хората, а и не е никак лесно. Двамата с Коцето винаги давали по 3-4 години отгоре и изгубили доста пари от заложените в началото, които намаляват или се увеличават в зависимост от правилните отговори или грешните прогнози. Радва се, че все пак останала някаква сума за хората, която им се полага по регламент.

 

В „Пееш или лъжеш“ пък било още по-голяма веселба. Той, заедно с Гъмов, Иван и Андрей, и Мария Игнатова, са панел и помагат на Коцето да познае кой пее и кой лъже, за да може накрая да изпълни в дует с участника песента си „Черна роза“.

И от двете места не получили по стотинка хонорар, тъй като според думите на Фънки, важното е да се забавляват, да има купон…

 

Към днешна дата не може да каже със сигурност ще има ли други тв ангажименти и продължава да прави това-онова с групата си „Черно фередже“. Предстои им да влязат в студио, за да запишат нови парчета. Междувременно продължава работата му и в промоутърската фирма, в която са партньори с Иван Несторов – Амебата. Споделя, че като организатори винаги правят всичко по силите си, за да задоволят изискванията и желанията на звездите. За тях това е закон.

 

При всяка възможност се чуват и виждат с Коцето и винаги много се забавляват, когато са заедно. Освен това наскоро Коцето го изненадал като го направил член на верига фитнеси, макар да е знайно отношението му към спорта, но все пак смята, че може би е добре да отиде да се пораздвижи малко. Отбелязва, че ще се впусне в това приключение, защото се доверява на Коцето, когото много обича. Затова всеки път, щом плесне с ръце, Фънки веднага скача в готовност да изпълни идеята.

 

Категоричен е обаче, че не съществува риск да спрат купоните като започнат с фитнеса. Имат ли възможност, не пропускат и това ще продължи така и занапред!

Както самият той се изразява, слава Богу не се очертава в скоро време дъщеря му или синът му да го правят дядо и допълва, че още му е рано за внучета.

 

В новото му жилище (в момента е заврян зет, живеят заедно със съпругата му при майка й), е съсед с Лили Иванова, но тя живее малко по-надолу по улицата. Между нейния дом и този на тъща му, е само френското посолство. Откакто е заврян зет обаче, не са се засичали с примата. Не се знае какво може да стане, ако се срещнат, не изключва вероятността тя да го наплюе и да извика: „Анатема!“… А може би жената изобщо не се интересува от съществуването на някакъв човек като него, който постоянно мрънка…

 

Признава, че не е във възторг от примата, тъй като му носи постоянен полъх от социализма, а това го убива. В същото време обаче определя Васил Найденов като градски човек, космополитен, и дори го чувства близък, защото е бил групар

 

След като за година Фънки успя да свали 10 кг. с инжекциите Оземпик, признава, че продължава да се храни с мазна и калорична храна, и разбира се, не е ограничил алкохола. Категоричен е, че все пак живее един живот и изобщо не му пука дали ще го закопаят здрав един ден, или пък болен.

 

Иска му се да си направи нов татус, но няма време да отиде. Трябва да свърши и тази работа, но има други приоритети в момента и не знае кога ще намери време и за това.

Източник: Уикенд