Малката дъщеря на Митьо Очите Ивелина се е втурнала в ново солидно бизнес начинание. Тя е открила заложна къща Надежда, чрез която ще се занимава с лихварство. Всички официални законови изисквания около даване на заеми с огромни лихви срещу залог са изпълнени и стартът на бизнеса е даден. Ивелина Желязкова е входирала официална молба до Министерството на икономиката, което трябва да санкционира старта на бизнеса. Говори се, че за целта са наети мастити адвокати и едва ли процедурата ще срещне някаква бюрократична пречка.

Очаква се до няколко седмици да са получили одобрени и да започнат работата преди активния летен сезон. Заможният татко е осигурил за дъщеря си няколко имота за бизнеса в курортния комплекс Слънчев бряг. Локацията им не е случайно подбрана, а те са в близост до някои от най-популярните дискотеки, казина и барове. Очаква се до бързите заеми да се възползват туристи, които са останали без пукнат лев в игралните зали или при редовните летни купони.

Преди време на същите места е имало действащи заложни къщи на конкуренти, които са „помолени“ от добре сложени момчета близки до Митьо Очите да спрат с бизнеса.

Вероятно бизнесът на Ивелина ще бъде подпомогнат и от охранителите на по заведенията, които ще насочват закъсалите туристи към правилната заложна къща. В курорта се говори, че почти всички заведения се охраняват от хора ма Очите.

Младата дама навлезе в света на бизнеса веднага след завършване на средното си образование, когато стана собственичка на таксиметровата фирма Съншайн 0604. Местни припомнят, че това им е семеен бизнес, все пак баба й Станка е една от първите таксиджии в община Несебър.

Източник: Уикенд