Голямата Йорданка Христова разкри коя е голямата й любов

Това естрадната прима го направи в автобиографичната си книга, която ще издаде тази есен, по повод 80-годишния си юбилей.

Певицата твърди, че този мъж е бил не само най-голямата й любов, но го е обичала силно през целия си живот. Той издъхнал от инфаркт в Америка, а тя не успяла да се сбогува с него. И затова и досега носи мъката в сърцето си.

И той е китаристът Християн Платов.

Потомък на руски емигранти, той бил първия преподавател по китара в Консерваторията.За нея той си остава велик музикант и китарист.

Данчето Христова: Голямата ми любов умря в Америка!(Не е съпруга й-фото)

Двамата се запознали и влюбили в Чехия. С него и с оркестър заминават за Египет, като пеят и  свирят в таверната на грък.Собственикът фалира, оркестъра се пръска, но двамата с Християн остават. Христова пее на 5-6 езика, като двамата се радват на луд успех.

Но след като се завърнали от едно задгранично турне тя разбира, че нейния Християн е женен  и има син.

Това я сринало и тя го напуснала. Но изтраяла само половин година и отново се събрали. Не му поставила ултиматум да се разведе, но той често посягал към чашката, а  и бохемския му живот ги раздалечил.Разочарована и изморена от него го напуснала и се запознала с бъдещия си съпруг, арх. Георги Стоичков, чийто баща е дясната ръка на Тодор Живков в партията.От него има две деца, но се разделят заради пиенето му. А за Йорданка Христова Християн си остава голямата й любов.