Ути Бъчваров е странна птицаУти Бъчваров
, чието рождено име е Петър Бъчваров е живо доказателство, че професията сама те намира. Завършил театрална критика и кинорежисура в НАТФИЗ. Изпълнявал е роли в киното, биле радио водещ, но най-познат е като майстор готвач. В далечната 1993 година той стартира първото телевизионно кулинарно предаване „Вкусно” и оттогава не слиза от екран. Има и издадени няколко книги. Пухкавелкото не само разкрива тайните на кухнята, но ги предава така вкусно и апетитно, че ти идва самия ти да влезеш в телевизора, за да опиташ вкусотиите му. Майтапчията е изкарал празниците с гостуване при приятели из цялата страна. Ути Бъчваров е от малкото готвачи, които умее да приготвя разни специалитети на открито, непосредствено пред очите на зрителите. Той твърди, че не сяда на една маса с хора, които не обичат храната. Винаги се съобразява със сезона за менюто и разчита изцяло за манджите си на българските плодове и зеленчуци. Обича подправките, но всеки който прекали с тях за него е слаба ракия готвач. „Диетолозите са мрънкащи теоретици. Ако човек подбере вкусните и правилните ястия, няма от какво да се тревожи”, твърди той. Тайната на хубавата гозба за него е в добрите и правилно подбрани продукти и дозата вдъхновение. С удоволствие си хапва от бабината кухня, но за него най-добрата рецепта е тази, „да си измиеш ръцете и да седнеш на сложена маса”. Ути упорито крие жената до себе си. Само споделя, че е добра готвачка и като всеки мъж обича да го чака топла гозба и уютен дом. Ревностно пази личното си пространство, но пък обича да се хвали с чисто новата си колекция от ликьори. Питието е родено във Франция, но у нас е побългарено, а кулинарът твърди, че освен с много любов, е вплел в него и омайни билки за всеки лек. [caption id="attachment_356276" align="alignright" width="300"] Ути Бъчваров направи ликьор за мощ и сила[/caption] Вишновката му съдържа специална билка за любов. Вътре има бабини зъби и трън. „Тези съставки са естествен афродизиак и както се казва „вдигат самолета”, обръща се Ути Бъчваров към мъжете. Той има в колекция си и друго сладко питие, което е нарекъл „погали коремче”. С него се цери стомашни болки. „Това прекрасно питие е за хора, които преядат. То е невероятен завършек на вечерта, когато ставаш от масата”, обяснява за тайнството на питието Ути Бъчваров.
Коментирай