Деси Радева става на 50 години днес!Днес съпругата на президента Румен Радев

- Деси Радева, ще отпразнува своя 50-годишен юбилей. Откакто е под светлините на прожекторите, първата дама не е отбелязвала официално рождените си дни. А възрастта си пазеше в дълбока тайна. [caption id="attachment_428692" align="alignright" width="228"]Деси Радева Честито на Деси Радева![/caption] Макар често да е в епицентъра на скандала, личният й живот е пълен с мистерии и противоречия.

Десислава е родена на 9 юли 1969 г. в Бургас в семейството на Желяза и Кирил Генчеви. Родителите й се развеждат, когато е ученичка. А майка й се принуждава да работи на няколко места, за да я издържа.

Първоначално Деси учи в езиковата гимназия в Бургас. Но я изключват заради конфликт с учител по физическо, а после се мести в селско училище. Заради финансовите затруднения на семейството още като гимназистка Десислава започва да припечелва сама пари, като участва в модни ревюта. На подобно събитие през 1987 г. среща за пръв път Румен Радев, който я кани на среща и танц след манекенската й изява. Въпреки че е настоятелен и дори се запознава с майка й, бъдещият президент избира изтребителите пред възможността за пламенна любов с Десислава. През 1989 г. настоящата президентша пристига в София. Мечтата й е да следва журналистка, но по нейни думи не я приемат, защото уж се искали публикации в „Работническо дело”, а тя и семейството й нямали връзки. Решила да не следва и майка й й намерила работа в рибно-консервната фабрика „Славянка”, пише Ретро. „Всичко ми миришеше на риба, животът ми миришеше на риба. Циганите ме учиха как да играя кючек. След много учене една циганка ми каза: „Нищо няма да стане от тебе“, призна неотдавна в свое тв интервю Радева. Впоследствие записва да учи в Лесотехническия университет в София, но не го завършва, защото се мести в УНСС, специалност „Финанси и кредит“. Междувременно припечелва като сервитьорка и барманка в Студентски град, а през 1990 г. се среща на купон в общежитие със Слави Трифонов, на когото е дългогодишна секретарка. Именно той я отказал от идеята да емигрира в чужбина. Преди да стане пиар на ВСС, работи като маркетинг експерт и за няколко чуждестранни компании. По това време се запознава с настоящия депутат от БСП Георги Свиленски, с когото имат син Страхил, който следва в Америка. Развеждат се бързо. Кога и при какви обстоятелства среща и се влюбва повторно в Румен Радев, така и не стана ясно. Майката на Десислава към днешна дата живее в столицата, а баща й Кирил, който навремето бил моряк и на кораба изпълнявал функциите на радист, е покойник от 13 години.