„Държанката” Светлана Гущерова е решила да гради нов имидж и да излезе от стереотипа на красавица с празна глава, в който сама се вкара. За целта изкуствената блондинка започна да чете.

Тя се похвали в социалната мрежа, че е прочела „Математика за феите”. Книгата проследява живота на Ада Байрон – дъщерята на известния английски поет Джордж Байрон. Това по всяка вероятност е първата книга, която Светла прочита, макар да е вече на цели 35 г.

Госпожа Гущерова е решила да навакса пропуснатото през последните 20 години. Както се видя във „ВИП Брадър” преди 8 години, бившата плеймейтка има огромни пропуски в общата си култура и не знае елементарни неща по история и георафия.

Разбира се, трудно ще ги навакса с подобна книга, но така поне показва, че все пак може да чете, защото и това беше под въпрос, предвид интелекта й. Какво е разбрала от четивото, това също не е много ясно.

Интересното е, че дори в опита си да се прави на поне малко умна Светлана предизвиква критики. Вместо да прочете нещо българско, тя се проявява като чуждопоклонница и за да се прави на изискана, е решила да чете чужда литература.

В същото време съпругът й Християн продължава да е все същият неграмотен мъж. Жена му вече го води с една книга, защото Гущеров, освен вестник, друго не е чел през живота си.

Източник: Crimesbg.com