На зрителите им омръзна от Черешката на тортата и еднообразните муцуни!Участниците в кулинарното
предаване по Нова телевизия - Черешката на тортата получават хонорар от 2000 лв., за да показват кулинарните си умения. [caption id="attachment_437072" align="alignright" width="300"] Черешката на тортата вбеси зрителите[/caption] Сумата обаче се виждала твърде скромна на голяма част от родните випове, тъй като на практика имат цяла седмица заетост, и те отказвали да готвят от малкия екран. Затова екипът бил принуден да кани все едни и същи популярни личности. Участниците сами преценявали каква част от сумата, която получавали като хонорар, да отделят за пазаруването на продукти за вечерята. „Едни и същи персони въртят. Вече знаем кой музикант или артист какво може да готви, къде живее и какво обича да похапва”, жалват се фенове на Черешката на тортата. На които им е писнало от честото гостуване на едни и същи домакини в предаването. Някои от редовните зрители пък се оплакват от менюто, което подбират популярните готвачи. „Как да обясним на децата си защо едни хора се тъпчат до пръсване всяка вечер и ги дават по телевизията, а ние сме сложили на масата салата и някоя постна яхния? Как да им обясним какво е омар, октопод, как се пече див заек и какъв вкус има. Как се чупят четири шоколада само за заливка на десерт, как се приготвят кралски скариди, млади петленца и яребици на фурна. Каква е разликата между червен и черен хайвер, когато нашите маси са празни?”, гневят се в интернет редовни зрители. В началото Черешката на тортата бе предаване, в което участниците се състезаваха кой най-добре ще сготви и ще аранжира масата. Постепенно обаче предаването се превърна в парад на суетата. И надпревара кой кого ще удари в земята с по-завъртени ястия, скъпи продукти. И рецепти, които нямат нищо общо с българската кухня. В битката за плакета на шеф Иван Манчев някои от участниците дори поръчват продукти от чужбина, пише вестник Уикенд.
Коментирай