Големият Брус Уилис гасне бавно

Това сърцераздирателно сподели съпругата му Ема Хеминг пред известно издание. Холивудската звезда вече не познава жената  и децата си, придвижва се с чужда помощ.

През пролетта на миналата година Брус Уилис заяви, че прекратява филмовата си кариера и се оттегля от сцената. Причината се оказа темпоро-фронталната деменция, от която страда. През септември стана ясно, че той не може да извършва и най-елементарните човешки дейности без чужда помощ. Съпругата му помага да слиза от втория етаж на къщата им на първия. Нает човек го води до колата, за да може да отиде на лекар за преглед.

Болестта на звездата прогресира много бързо. Близките му са отчаяни, че не само не е намерен лек, но и учените няма да намерят такъв в скоро врече. Надеждата им умира с всеки изминал ден.

Брус Уилис вече почти не може да чува, говорът му става все по-неразбираем, а най-лошото от цялата ситуация е загубата на памет.

Актьорът забравя лицата на големите си дъщери, както и на бившата си съпруга Деми Мур, като те трябва да му напомнят кои са всъщност.

Прогресивната загуба на паметта на носителя на „Златен глобус“ и още куп филмови награди натъжава настоящата му половинка. Тя е на ръба на отчаянието и само грижата по двете им дъщери я спасяват от тъмните бездни на депресията.

За да подкрепя  и да се грижи за мъжа си, с когото са заедно от 2009 година, тя е преминала курс за грижа на хора с диагностицирана деменция.Но прогнозите на докторите са песимистични. По думите им, до края на годината Брус Уилис може и да не успее да става от леглото си.

Източник: Труд