Мария Бакалова докара "Борат 2" и до Гинес!Мария Бакалова вкара "Борат 2" в Книгата на рекордите "Гинес"

. С номинацията на българката за "Оскар" (най-добра актриса в поддържаща роля) холивудската продукция стана филмът с най-дълго заглавие, борил се за престижната кинонаграда. [caption id="attachment_461571" align="aligncenter" width="300"]Мария Бакалова Нашата Мария Бакалова към Оскар и Гинес[/caption] Новината беше съобщена на официалния сайт на "Гинес", като в публикацията се отделя сериозно внимание на приноса на Мария Бакалова. Цялото име на филма е "Борат Продължението: Доставка на невероятен подкуп за американския режим с цел облагодетелстването на някога великия казахстански народ". В оригинала на английски заглавието съдържа 110 букви и символи, което му отрежда място в книгата на рекордите. Предишният рекордьор е излъчен през 1965 г.

Филмът е продължението на "Борат: Културен обмен с Америка за напредък на великия братски казахстански народ", който проследява живота на казахстанския журналист Борат Сагдиев, изигран от Саша Барън Коен.

Следващият филм за Борат представя нов герой - Тутар Сагдиев, дъщерята на Борат, изиграна от Мария Бакалова (България) в международния й дебют. Ролята на Бакалова като Тутар й донесе номинацията за най-добра актриса в поддържаща роля", гласи официалното съобщение на "Гинес". От там уточняват, че холивудската продукцията има и още една номинация за "Оскар" - за най-добър сценарий, който е написан от самия Саша Барън Коен и още дузина хора, които са изброени поименно. В съобщението е споделен и пост в социалните мрежи на Бакалова, която изразява удовлетвореността си от номинацията. "Благодаря на Академията за тази чест! Наистина не мога да повярвам в това - да чуя името си в компанията на тези забележителни жени и техните спиращи дъха изпълнения е сбъдната мечта! Толкова съм благодарна на Саша Барън Коен и хората от филма", заяви емоционално младата бургазлийка. Предишният рекордьор за най-дълго заглавие на филм, номиниран за "Оскар", е "Тези великолепни мъже в техните летящи машини, или Как летях от Лондон до Париж за 25 часа и 11 минути". Оригиналното заглавие има 85 букви и символа, или 25 по-малко от Борат. Британската продукция е от 1965 година и месеци по-късно е номинирана в една категория за "Оскар" - за най-добър сценарий. На церемонията на 18 април 1966 г. става ясно, че филмът не печели наградата, уточняват още от екипа на Книгата на рекордите "Гинес". Дано втората част на "Борат" да не последва съдбата на предшественика си и да се превърне във филма с най-дълго заглавие, печелил "Оскар", пише вестник България Днес.