Ценни лични вещи и богата библиотека на проф. Вучков е на казана

Имането от половин милион лева и няколко апартамента отидоха в ръцете на актьора Михаил Петров, полубрат на професора. Той е син на майка му от друг брак, но двамата никога не са се разбирали.

Роднините на професора напълнили контейнерите и се изгаврили с паметта на звездата от малкия екран. Това съобщи съседката на проф. Вучков на личната си страница във Фейсбук. Три години от смъртта му той е забравен, а на помена са присъствали едва трима души.

Комшийката Алина, която се грижеше всеотдайно до последните години на проф. Юлиан Вучков, остана вярна и до сега.

„На помена не дойдоха нито безбройните ви почитатели, нито многохилядна публика.

А времето бе хубаво, денят почивен, но никой не мина дори за малко. Бяхме само трима души! Но не скърбете, по-добре трима верни другари, от милион фалшиви другари!

Вие обичахте вниманието, както да се говори за вас, за нежната ви и деликатна душа. Мечтата ви бе да останете в историята, но не успяхте да осъществите грандиозните си планове“, написа Алина на страницата си във Фейсбук.

Жената е покрусена от отношението на роднините към ценните вещи и богатата библиотека на проф. Вучков. Тя твърди, че всичките книги, огромният му труд са намерили място не в националната библиотека, а в контейнерите.

Съседката е възмутена, че роднините са успели да прилапат  наследството му и да се облажат. Но не са намерили време да предадат написаните от него книги там, където ще са ценени и полезни за поколенията.