Брад Пит се е заинатил и не дава френското си лозе на Анджелина Джоли

Бивша компания за инвестиции на холивудската актриса скочи срещу Брад, че отмъщава на Анджелина с френското лозе, обща собственост на актьорите.

Фирма „Нувел“ , която актрисата продаде миналата година, е завела насрещен иск против екранния мистър Смит. Тя притежава дял във винарското имение „Миравал“ в югоизточната част на Франция.

Компанията обвинява Пит, че е завзел контрола над лозарското имение.

Те твърдят, че откакто Джоли е подала молба за развод в далечната 2016, ескс мъжа й не спира да води  отмъстителна война срещу нея  и компанията.Заради деспотичното му отношение искат от актьора обезщетение в размер на 250 милиона долара.

Брад Пит отговори с насрещен иск. Той обвини екс съпругата си, че е продала незаконно дела на винарната на международна компания. Двамата сключиха брак в лозарското имение през 2014 години. Според уговорката те нямали право да продават дяловете си, без съгласието на другия. Звездите се сдобиха с имението „Миравал“ през 2008 година.

На базата на внесените документи в съда „Нувел“ твърди, че след развода Анджелина Джоли е искала да продаде половината от имението на компанията. Но до сделка не се стигнало заради неразумните условия, които поставил мъжа на Джоли.

Холивудската звезда все пак успя да продаде дела си от винарната на компания за дистрибутор на алкохол през 2021 година.Но Брад се  дърпа и не иска да се откаже от контрола си над френското лозе.