Васил Божков дължи близо половин милион на Захари Бахаров!

Интересни факти изплуваха покрай делото на дружеството „Ню Гейнс“, през което Васил Божков организираше лотарията си, срещу България пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург. [caption id="attachment_465018" align="aligncenter" width="300"]Васил Божков Васил Божков ощетил Бахаров[/caption] Жалбата до ЕСПЧ вече е изготвена, стават ясно от справка вСГС. Най-вероятно лотарията ще претендира за огромни компенсации от държавата, възлизащи на стотици милиони левове. В Търговския регистър са публикувани списъците на кредиторите с приети и неприети вземания от „Ню Геймс“, макар по някои от тях да са постъпили възражения от граждани, търкали талончета, за неизплатени печалби в размер на суми до един милион лева, цитира Лупа, Хотарена.нет. И вземания за 2,35 милиона лева на британската компания Сайентифик Геймс Интернешънъл Лимитед, която печата и доставя талоните за игрите.

От съобщение на временния синдик на компанията Тихомир Найденов обявено на 14 май тази година става ясно още, че бившият водещ на предаването на лотарията актьор Захари Бахаров е предявил иска за получаване от лотарията 484 498 лева.

Това е сума, която той е следвало да получи като възнаграждение за месеците от януари до декември 2020 година. През януари 2020 е трябвало да вземе 42 000лв., а за всеки от следващите месеци до края на годината по 37 800 лв. с ДДС.