Ваня Костова е преминала през ада след напускането на "Тоника"!Кръвните врагини

Ваня Костова и Ева Найденова заровиха томахавките в Къщата на „Вип Брадър“, но между тях все още стоят непростими грехове. [caption id="attachment_413802" align="alignright" width="300"]Ваня Костова Ваня Костова крие страшни тайни в миналото си[/caption] Ваня не можела да се отърси от гнева, че заради принудителното си напускане на музикалната формация „Тоника“, провокирано от лошото отношение на Ева и Гого Найденови, заболяла от рак, пише вестник "Ретро". Преди години на гласовитата бургазлийка й било открито онкологично образувание в гърдата. Тежкият момент съвпаднал точно с разпадането на групата. А тя отдала появата на здравословния проблем на преживения стрес. За щастие, туморът бил хванат в съвсем ранен стадий благодарение на сина на Ваня, който завърши медицина. След като тя сама си открила и напипала бучката, в продължение на месец се спотайвала и криела съмненията си дори от най-близките си. Чак когато образуванието нараснало тревожно, тя събрала кураж да сподели със сина си Боби. Въпреки че била в паника и не искала да отиде на лекар, той взел нещата в свои ръце, веднага алармирал джипито й, а на сутринта я завел на преглед при специалист. Време за губене нямало, затова й назначили операция още за по-следващия ден.

Ваня се оперирала в „Пирогов“, навръх Свети Валентин, и въпреки шока не загубила чувството си за хумор. „Предупредих лекаря, че моята бучка, тъй както е под лявата ми гръд, може да се окаже парченце от разбито сърце. Помолих го, ако е така, да пробва да ми го залепи там, където му е мястото“, разказва певицата.

След самата интервенция обаче дошъл най-трудният период за Костова. В 10-те дни, които трябвало да изчака, за да разбере резултатите от хистологичното изследване на отстранената бучка, не била на себе си. Естрадната звезда се затворила в страха си, а синът й Боян загубил 12 килограма от теглото си от притеснение. Господ обаче чул молитвите им и се оказало, че Ваня няма разсейки и не е необходимо да се подлага на химио- и лъчетерапия. За личната си битка обаче тя не споделила с никого. А когато мълвата се разнесла из светските среди, дори близкият до сърцето ѝ създател на „Тоника“ – Стефан Диомов, останал шокиран. В този труден момент певицата не получила обаждане от бившата си колежка Ева. На която, въпреки враждата, помогнала да събере средства за лечението на вече покойния ѝ съпруг Гого Найденов. Несъчувствието продължило да тормози Костова още дълго време и вследствие на рака и посттравматичния стрес от диагнозата тя развила диабет, който ѝ създавал проблеми и до днес, а във „Вип Брадър“ естрадната прима влязла с цяла торба хапчета, за да контролира здравето си.