Драматичните събития в живота на Йорданка Христова са като прокоба!

Тежка драма беляза живота на голямата Йорданка Христова, която се ползва с привилегиите на политбюро в Къщата на Вип Брадър. Мъката на певицата е породена от странния факт, че всички мъже, които са били около нея, имат една и съща съдба - винаги загиват трагично. "Това е драмата на Данчето, която по-скоро прилича на черна прокоба, съсипваща живота й", разкриват близки до певицата.

Първи става жертва ранната и голяма любов на Йорданка Христова - музикантът Християн Платов. Той е семеен, има деца, но с Йорданка Христова работят заедно, влюбват се до полуда и имат връзка няколко години. Краят на любовта им идва от разминаването в представите за живота - Йорданка Христова иска семейство и деца, а той вече има наследници и предпочита да продължи с бохемския си живот.

[caption id="attachment_327355" align="alignright" width="300"]Йорданка Христова Йорданка Христова не може да преодолее тази драма в живота си, която наричат прокоба[/caption]

Който свършва нелепо и трагично във Флорида, където крадци го пребиват до смърт, за да задигнат скъпата му апаратура. Преди това той изкарал два инфаркта, но нападението и жестокостта на бандитите го затриват.

Другата любов на Йорданка Христова е също музикант - от оркестър София и се казва Христо Чолаков - Чендо. С него Данчето се хваща в опит да забрави връзката си с Християн Платов, но в течение на времето разбира, че той не е просто заместител, а втората й голяма любов. Чендо обаче се водил сериозно обвързан с Бригита Чолакова, която после му става и съпруга. Заради нея той пренебрегнал Йорданка Христова, с която обаче продължили романа си и години по-късно.

Христо Чолаков - Чендо на свой ред загива трагично и нелепо в голямата самолетна катастрофа през декември 1971-ва година, която взима ред жертви в лицата на много наши известни звезди.

Накрая няма как да не отбележим и единственият законен съпруг на Йорданка Христова и баща на двете й деца Григор Стоичков, с когото тя живее дълги години, а после се развеждат заради болезнената му ревност и настояване да прекъсне кариерата, на която Йорданка Христова държи особено много.

Григор Стоичков преживява тежко раздялата им, пропива се фатално и умира едва на 50-годишна възраст.

"Мъжете около нея мрат като мухи. Това е най-жестоката драма на Йорданка Христова и винаги ще я измъчва, защото не може да открие в себе си причината и смисъла на всичко това", коментират познати на певицата.