Историята на Саня Армутлиева е повече от вълнуваща!Саня Армутлиева е „маме” за 9 младежи

. Толкова общо са изпълнителите в компанията й „Вирджиния Рекърдс” и двете й дъщери. [caption id="attachment_430038" align="alignright" width="300"]Саня Армутлиева Историята на Саня Армутлиева, която малцина знаеха[/caption] По-малката Алма също е част от каталога на фирмата, а актуалната й песен „Perfect” бързо се превърна в хит и се върти нонстоп в най-популярните телевизионни канали за поп музика. Алма все още е ученичка в Берлин, но вече е приета в училище в Англия, където от септември ще учи музика, философия, немска култура и език. По-голямата й Маргарита също свири на пиано от малка, но за разлика от сестра се отказала и днес е студентка в Лондон със специалност „Социална атропология”. „Ние и двете ги бутахме да се занимават с музика. Музиката превръща хората в различни хора... Музиката винаги е била предпочитано занимание, без амбиция това да се превърне в кариера”, споделя Саня, която вече от доста време някак съумява да менажира музикалната си компания и да пътува често до Берлин и Лондон, за да е с дъщерите си. „Аз вярвам в децата си, което е може би най-обобщаващия начин да кажа какво мисля за тях... Мисля, че са добри хора, отворени, които слагат въпросителна на света, над собствената си глава, такива, които са способни на състрадание, мислят за света по начина, по който можем да му осигурим бъдеще”, казва продуцентката.

Тя е в музикалния бизнес вече 27 години и познава доста хора от различни краища на света. „Почти не мога да се сетя за някой, който хем работи в музикалния бизнес, хем не си отглежда някакъв вид артистизъм”, изтъква Саня Армутлиева.

Всеки, който се е посветил на този бизнес, трябва да е артист, за да може да влезе в обувките на изпълнителите. А тези в компанията й „Вирджиния Рекърдс” са изключителни индивидуалности. Последното доказателство, че никак не е лесно да се менажират артисти, всеки с ясно изразен характер, бе сложната ситуация преди време, в която Саня и певицата Жана Бергендорф, известна с бунтарския си нрав, така и не успяха да постигнат консенсус. Затова пък с другите изпълнители в компанията си Саня има не просто приятелски отношения. Продуцентката и младите таланти на „Вирджиния Рекърдс” не веднъж са изтъквали, че се чувстват като едно семейство. Рапърите Павел и Венци Венц, Дара, Михаела Маринова, Християна Лоизу, групата „4Magic”, Ева Пармакова и Йоана дори наричат Саня „маме”. Саня Армутлиева знае рецептата за този сплотен артистичен колектив и успешното му менажиране. Тайната е в творческата натура на Саня. Продуцентката е завършила НАТИФЗ. Няма музикално образование, но пък още като дете започва да се занимава с народни танци.

Това е и първата и голяма мечта. Саня искала да бъде танцьорка и да тропа майсторски ръченица и хора във фолклорен ансъмбъл. Постигнала го, но по-късно съдбата я насочила в друга посока. Тя се влюбва в българския фолклор още в детската градина.

Тогава, по повод завършването, подготявали тържество, за което пристигнала учителка, за да им помогне с народните танци. Саня направила впечатление и преподавателката предложила на майка й да я запише в „Двореца на пионерите”. Армутлиева бързо изпъкнала пред връстниците си и се присъединила към фолклорен ансамбъл „Изворче”, който бил малък модел на държавния ансамбъл. Отнело й три години да се добере до концертния състав. Постигнала и тази мечта, както и другата да стане солистка в любимия си танц „Закачка”, базиран на джиновско хор. Саня се занимала с народни танци 11 години. Пътувала за концерти по цял свят. Мечтаела да учи в Хореографското училище. Тайно се явила на изпит, тъй като майка й държала да учи в Испанската гимназия. „На последния кръг ме скъсаха, защото имало потенциал дупето ми да стане голямо”, споделя тя. Затова завършила испанската гимназия, където пък се появила възможността да се присъедини към театралното студио на Бончо Урумов в театър „Сълза и смях”. „Една от най-важните срещи в живота ми”, изтъква Саня. Тя се влюбила в актьорската професия, а от Бончо Урумов я научил да придобие способността да държиш сетивата си будни – за света, хората, и да не си позволява да „заспива”, да се „унася” в някакъв безпаметен живот, а да иска нещо да бълбука през цялото време, да търси, да учи. Бончо Урумов я убедил да кандидатства в НАТФИЗ, къдеот бъдещата музикална продуцентка завършва актьорско майсторство. След кастинг е киноцентъра младата актриса пак предприема нова професионална посока. Явява се на канситинг за роля във филм за Камелия Тодорова. Селекецията се прави от съпруга на голямата певица Майкъл Кунстман. Филмът така и не се слува, но Майкъл предложил на Саня да работи с него по предстоящоя му проект за музикална компания.

Това е официалната версия. В артистичните среди се говори, че между Саня и Майкъл имало повече от приятелство и колегиални отношения. Днес никой от замесените, включително и Камелия Тодорова, отказва да подновява темата.

Затова пък Саня споделя за любовта с мъжа си Тим. Когато се запознава с него, той е част от екипа на свеотвния промоутър „Лайф Нейшън” и работи със „София Мюзик Ентърпрайс", предават отвестник "Уикенд".