Асен Блатечки редовно крадял от магазините!Асен Блатечки твърди

, че е опитал и от сладкото, и от горчивото в живота. Към днешна дата актьорът и продуцент на филми може да се похвали с висок стандарт на живот. Но детството му и младежките му години преминали в недоимък. [caption id="attachment_436083" align="alignright" width="300"]Асен Блатечки Асен Блатечки за малко да залитне към тъмната страна[/caption]

„В детските си години не съм бил нищо повече от един изпечен крадец. Специализирах в обири на супермаркети. И без да ми мигне окото крадях кренвирши, дъвки, даже дини и пъпеши.

Не помня точно какво, но всичко, което се ядеше, можеше да се скрие някъде. Но тогава го гледах като голяма веселба. Вече не смятам, че е така“, сподели в тв ефира Асен. Всъщност Блатечки се е отгледал и възпитал почти сам, защото родителите му били непрекъснато заети. Родил се, когато майка му и баща му били в най-бурните си младежки години. Татко му бил едва в 10-и клас, когато се влюбил в майка му. Тя пък била ученичка в осми клас. Двамата напуснали училище и заживели заедно. Започнали да работят въпреки крехката си възраст и завършили вечерно. Две години по-късно на бял свят се появил Асен Блатечки. За да изкарват пари, двамата отсъствали от дома си почти денонощно. За бъдещата звезда се грижели баба му и мила съседка. „От 3-годишен съм по училище, понеже нямаше кой да ме гледа и да ми угажда. Знам как се изкарват пари от ранна детска възраст. Бях на 12 г., когато започнах да работя първата си работа – бях тапицер. Съчетавах това с ученето и каратето. Благодарение на свободомислещите ми родители винаги съм се справял сам и съм доволен от това. Мога да се оправя почти във всяка ситуация“, казва актьорът. Той признава, че невинаги е вървял по правилния път. И едва не се е изкушил да нагази в ъндърграунд средите. Малко след като завършил училище, без малко щял да приеме да стане бодигард на боса на ВИС-2 – Георги Илиев, пише Ретро. „Офертата беше да започна охрана първо при най-добрите, защото тренирах карате, бях доста бърз и вече имах колан. Имах и други умения, плюс това не бях страхлив, което при тях е важно. Но добре, че ме приеха във ВИЗИЗ и всичко се разсъхна“, споделя Асен Блатечки. Който днес е определян за един от най-обичаните български актьори.