Богдана Карадочева се изправя срещу България

Естрадната легенда и нейния съпруг Стефан Димитров са решени да отидат докрай. Те ще съдят България в Европейския съд за крупна измама.

Знаменитата певица и нейния съпруг композитор губят над половин милион. Заради дело, което музикантите завеждат  срещу двама измамници за над петстотин и четиринадесет бона.

Ябълката на раздора се оказва хотел в Слънчев бряг.Версията на Карадочева и съпругът й е, че хотелиерът на въпросния имот им предложил да се включат в приватизацията му в далечната 1999 година. За което музикалното семейство му броило купната сума от 300 000 долара.

На всичкото отгоре звездното дуо се познавало от години с въпросните измамници, били в една компания, а и кумували на сватбата им.

Въпреки това, в тази сделка, Богдана Карадочева и Стефан Димитров били измамени. След което завеждат дело за измама още през 2016 година в Софийския районен съд, но мошениците са оправдани.

Сагата продължава в Софийския градски съд, който ги праща в Апелативния съд  и така магистратите си прехвърлят топката един на друг.

В крайна сметка, заради пропуски в разследвнето и заболяване на един от подсъдимите, делото е прекратено поради изтичане на давност.

Случаят става безнадежден, но звездното семейство не се предава и е решено да съди България в Европейския съд.

Източник: България днес