Битката на готвачите, шеф Петров с яростни закани към свои колеги, към които не пести критиките си.
Отдавна шеф Петров е сочен за един от най-критичните и неколегиални в гилдията. Той често пише своето остро мнение особено срещу колеги в бранша, щом не одобри техен експеримент. Преди време след като неколцина от професионалните готвачи - Ути, Шишков, Лео и двойката на Лора и Стоян от Нова Тв, се представиха в предаването "Черешката на тортата". То тогава Петров, който има опит от години у нас и в чужбина, популярен като майстор на фюжън кухнята, коментират и в хроника на "Лайфстайл" изданието. Наскоро пак Петров написа критична оценка на своите колеги без да уточнява в профила си в социалните мрежи коментарът му бе'е доста личен и определено пристрастен: "Бил съм обидил нашата гилдия, казал един смотан и отиде да сменя мазнината във фритюрниците" - написа шеф Петров. [caption id="attachment_385743" align="aligncenter" width="300"] Петров и гилдията на кулинарите, има ли битка?[/caption] Може би звучи малко некоректно, цялото това дискредитиране на кулинарните майстори, според Петров, обаче трябва да се прави по-крайно разграничение между истинския професионализъм и множеството желаещи да нарекат себе си майстор-готвачи. Готвенето като политиката и спорта у нас е тема, която е интересна и от която твърде много хора уж разбират и все пак има редица кулинари, които поднасят достъпно и привлекателно за потребители и зрители магията и многообразието на готвенето. Множеството предавания по медиите за готвене, а вече и състезания и риалити формати го доказват абсолютно и като начало можем да споменем първите - Звездев, Манчев и Ути, коментираме и ние от изданието за светски събития и хора - "Клюки.бг".
Коментирай