След претърпяното фиаско с финала на „Ергенът“ 3, очевидно bTV са си научили урока да не допускат случайни хора в ефир, които дори не знаят защо са пред камерите като печално известния Алек Младенов. Заради големи срам медията дори обмисляше да спре формата, но сега са намерили изход от ситуацията – връщат го в програмата си с нов сезон, но едва след като изберат главен герой, който познава формата и е съгласен да прави пред камерите това, което се очаква от него. bTV дори обяви кастинг за нов ерген, в който могат да се включат всички, желаещи да се облажат с ласки и внимание от засукани моми.

 

Припомняме, че в предишните три сезона, продукцията си избираше ергените по канали, които така и не станаха ясни за широката публика, но този път кандидатът ще бъде избран чрез кастинг. По този начин всички мераклии ще имат възможността да опитат късмета си.

Предвид, че досегашните сезони бяха снимани през август, а се излъчваха през септември, следващата година, винаги изтичаше предварителна информация за развоя на събитията. Тъй като се очаква изборът на следващ ерген да се проточи във времето, то и снимките за новия сезон ще се забавят. Така и не става ясно обаче дали след като изберат главния герой в новия сезон на шоуто, ще бъде възобновен и кастингът за момите, който бе прекратен преди няколко седмици.

 

Ако и сега момите получат информация за кого ще се борят, това означава, че селекцията, а и снимките ще се забавят допълнително, тъй като стартът им ще може да бъде даден чак след месеци. Това означава, че по всяка вероятност новият сезон ще бъде излъчен през есента на следващата година. Или пък ще бъде съкратен периодът между заснемането и излъчването на епизодите, както се случи с последния „Сървайвър“

 

Макар, че това ще излезе по-скъпо, гарантира, че няма да изтича предварителна информация, тъй като зрителите ще гледат риалитито почти във времето, в което се развиват събитията в него. Ако bTV заложат на този вариант, то тогава „Ергенът“ 4 вероятно ще тръгне напролет.

Източник: Уикенд