Магапаса направи погачата на бебето си у нас!Изпълнителят Магапаса

, който в началото на века беше на върха на славата си у нас заедно с дуетната си половинка Мая, от дълги години живее в САЩ. [caption id="attachment_458054" align="alignright" width="300"]Магапаса Магапаса избра България за погачата на сина си[/caption] Преди дни обаче се завърна в родината, а причината за това е много сериозна - в началото на декември му се роди дете и най-близките роднини на двойката не бяха виждали на живо малкия Петър, съобщава вестник „България днес“. Прибирането съвпада с 40-ия ден от раждането на момченцето и му е организирано тържество за обичая погача.

„Нека животът ти бъде толкова сладък, колкото си и ти! Орисан беше с най-прекрасните пожелания, вярваме, че те ще бъдат част от твоята приказка, която ще създадем за теб! Много те обичаме, лъвче! Бъди благословен!" - написа развълнуваният Добрин Петров. Както е истинското име на певеца, чиито песни продължават да се припяват 20 години по-късно след излизането им.

Магапаса не присъства на погачата на сина си, тъй като ритуалът изисква той да се изпълнява само от жени. На снимките обаче е половинката на певеца - Денислава, която е малко по-голяма от 21-годишната му дъщеря от връзката му с Мая. Тържеството е в духа на всички мерки за борба с коронавируса - присъстващите са малко, на широко пространство и възможностите за заразяване са сведени до минимум. Новороденото е облечено със стилни дънки, синя риза и елегантна папийонка. Цялото парти е изпипано в сини цветове, за да приляга на малкия юнак. Времето, в което се извършва обредът - погача за новородено, не е случайно. Считало се, че до 40-ия ден на детето „родилката е нечиста“. Ето защо в миналото точно на този ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в църквата. По този начин се „очиствали“ детето и майката, припомня "България днес". На трапезата са поканени само жени, които носят подаръци за бебето и сладки храни за майката (за да й е сладка кърмата, за да е и сладък животът на бебето й). Всяка гостенка, подобно на феите от приказката за „Спящата красавица“, поднасят подаръците на новороденото и наричати животът му да е изпълнен с щастие, късмет, здраве, любов, разум, богатство и благополучие. Магапаса, Денислава и малкият Петър ще останат известно време у нас, преди отново да се завърнат в Чикаго, където трайно са се установили.