Макар до завръщането на Биг Брадър в ефира на Нова тв да остават поне 3 месеца, то водещите вече са ясни. Те ще посрещнат съквартирантите след 6-годишната пауза на риалитито у нас. Тук е мястото да отбележим, че този път водещи няма да са Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева, а Башар Рахал и Александра Богданска. 

 

За големите шансове на Башар Рахал да стане лице на предаването се знаеше отдавна. А и да не пропускаме факта, че ливанецът открай време е приятел с продуцента Краси Ванков, който редовно го взима в проектите си като например сериалите „Братя“ и „Много мой човек“, а пък и има опит като водещ на редица тв предавания, макар сам да се шегува, че влезе ли в някое предаване, веднага го спират.

Другият вариант за лице на предстоящия сезон на Големият брат е бил Ненчо Балабанов, но за целта е трябвало да напусне „Сделка или не“. Актьорът обаче отказал, тъй като се чувствал добре в играта с кутиите и не виждал смисъл да я заменя с риалити, което е значително по-кратък проект, а и има живи включвания, продължаващи до късно вечер. Предвид това, че Ненчо е с малко дете, подобен режим никак не би го удовлетворил.

 

В крайна сметка Ванков за пореден път заложил на Башар, но срещнал затруднение в избора му на партньорка. В крайна сметка след проведен кастинг е била избрана шестващата по световните светски събития Александра Богданска. Само допреди няколко месеца тя се гласеше да изгрее в предаване в ефира на bTV, но всички опити да я лансират там получиха мощен отпор от зрителско неодобрение.

 

За сметка на това чаровната инфлуенсърка се представила отлично на кастинга за екранна половинка на Рахал – стиковали се идеално пред камерата, а и си отиват като двойка. Ако не друго, ливанецът  достатъчно висок, за да може да седи до възкачената върху обувки на ток Богданска, без да изглежда като джудже.

 

Двамата са победили на кастинга журналиста Мариян Станков – Мон Дьо и жената на Александър Сано – Нели Атанасова. Те са били другите кандидат-водещи, които Ванков изпробвал за новия сезон на риалитито. В крайна сметка обаче ги отхвърлил. Не е ясно как това ще се отрази на дружбата между Рахал и Сано, които участват и в общо представление – „Отблизо“.

 

Припомняме, че тази година Александър Сано ще е водещ на конкурентното предаване, което стартира в ефира на bTV – „Островът на 100-те гривни“ и няма как това да не бъде взето под внимание при определянето на бъдещите лица на Нова тв.

 

Тази есен съквартирантите в Биг Брадър няма да са традиционните звезди, известни на тв аудиторията. Продуцентът е заложил на обикновени хора и редица инфлуенсъри, изявяващи се в интернет пространството. Освен това никой от участващите няма да прибере и лев хонорар от риалитито. Единственото, за което ще се борят ще е чест и слава и евентуално голямата награда на шоуто, която все още не е обявена.

 

През последните 5 сезона тя бе символична – плакет, но съквартирантите са били с хонорари. Мълвата носи, че Краси Ванков се е класирал да прави предстоящия сезон по Нова тв, ангажирайки се да сведе разходите до минимум. Той прави и сериали почти без пари, прибягвайки до услугите на слабо известни актьори и само една, в краен случай две звезди.

За Брадъра това са Рахал и Богданска.

През годините най-голямата награда в риалитито е била 300 бона, която е дадена на Георги Алурков в четвъртия сезон.

Източник: Уикенд