Гъмзата вдигна истински палат, конкурира вече и Слави Трифонов!Тромпетистът от „Ку-ку бенд”

Йордан Йончев-Гъмзата е живото опровержение на поговорката, че музикант къща не храни. В продължение на 2 години музикантът строеше огромната си къща в столичния квартал „Горна баня”, но вече е новодомец. [caption id="attachment_443578" align="alignright" width="283"]Гъмзата Гъмзата вдигна царски палат[/caption] Имението му е на разгърната площ от над 500 км. м и разполага с огромен двор, в който синовете на Гъмзата играят футбол. Парцелът се намира в тузарски район с прекрасна гледка, като само за озеленяването на откритите пространства музикантът се е изръсил с 50 000 лв.

Снимки, с които тромпетистът се фука в социалните мрежи разкриват, че отвън палатът е облицован с камък. Къщата била по-голяма от тази на неговия шеф Слави Трифонов в затворения комплекс „Делта Хил” край Перник.

Колеги на музиканта разкриха, че Гъмзата осигурил луксозния си начин на живот благодарение единствено на работата си. Докато построи палата, тромпетистът се изявявал по чалготеките в столицата и провинцията поне три пъти седмично. Напук на проблемите, които имал със слуха, не спрял да се затрупва с участия, докато не завършил строежа. От години Гъмзата имал здравословни проблеми именно заради работата си – слухът му много намалял и преди време дори не чувал с едното ухо. Наложило се да почива доста време и да отказва участия, докато се възстанови поне частично. Тъй като обаче нямало как да спре да работи, слухът му така и не се оправил напълно. Йончев жертвал здравето си в името на баровския си начин на живот, който осигурявал на цялото семейство.

От 13 години музикантът е щастливо женен за танцьорката в балета на Слави „Магаданс” Юлиана. Двамата имат две момчета – 13-годишният Емили 6-годишният Васил, но планирали да имат още по-голямо семейство.

Преди 2 години Гъмзата дори й посвети песента си „Аз съм твоят мъж”. Юлиана продължавала да танцува в „Магаданс”, за да подпомага семейния бюджет, тъй като по-големият им син Емил учел в Еврейското училище заедно с други тузарски дечурлига. Преди да заживее в имението в Горна Баня, Гъмзата побърквал съседите си. Комшиите му в кв. „Стрелбище” знаели, че строи къща и нямали търпение да се премести. Музикантът ги побърквал, но не с тромпета си. Йончев имал навика да се разхожда вкъщи без нито една дреха по себе си. Йордан щъкал из апартамента си на четвъртия етаж така, както майка го е родила, а на съседите му им писнало от неговия стрийптийз. Въпреки че в спалнята му имало пердета, Гъмзата ги ползвал само през деня, за да спира горещите слънчеви лъчи.

Вечер, за ужас на комшиите си, той предпочитал да се разхожда вкъщи само по гащи. Много често обаче, когато излизал от банята и преди да легне да спи, се разкарвал дибидюс гол, недоволстваха от еротичната гледка съседите му.

Сега често надувал тромпета от терасата или двора на семейното имение в Горна баня, но никой от комшиите му не се оплаквал, че безплатно слуша музиката му, пише вестник Уикенд.