Антон Радичев в откровено лично интервю!Антон Радичев едва ли има нужда

от каквото и да било представяне. Само в „Оркестър без име” да се бе снимал, пак цялата държава щеше да го знае. [caption id="attachment_428623" align="alignright" width="300"]Антон Радичев Антон Радичев в откровена изповед за бившия си зет[/caption] Актьорът има зад гърба си участия в над 40 киноленти и десетки театрални постановки. Популярен е и от малкия екран. Дълги години беше част от екипа на комедийното предаване „Клуб НЛО”, а в по-ново време се подвизаваше в хитовия сериал на Нова „Етажна собственост”. На 7 юли Радичев става на 72, а в навечерието на рождения си ден разговаря с журналист от вестник „Уикенд“. Пред репортерския ни диктофон артистът с прякор Баба Тонка сподели своя страх да не изгуби дома си заради бившия си зет, водещия на Нова Богомил Грозев. В момента жилището е ипотекирано в банка, а новинарят се крие от гаранта си и не прехвърля кредита на свое име.

- Г-н Радичев, как се чувствате дни преди да навършите 72 години?

- Добре се чувствам, макар и малко да съм изморен. Играя редовно на сцена, а през юни се снимах и в Синеморец във филма „Като за последно” на Иво Пейчев. На 6 юли тръгвам на турне с театър „Искри и сезони” и на рождения си ден ще съм пред публиката. След представлението задължително ще почерпя колегите. Турнето ще продължи до края на месеца.

- А здравето ви как е?

- Да чукна на дърво, добре е. Планувам да отида за една седмица и до Павел баня заради дисковата херния, която имам от години. Нищо че от доста време насам кръстът не ми е правил проблеми. Ей така – профилактично ще ида.

- Бившият ви зет Богомил Грозев прехвърли ли ипотечния си кредит върху свой имот или все още вашето жилище е гаранцията му?

- Ох, това ми е болната тема. Още не е направил нищо по въпроса. На 14 януари беше делото по развода им с дъщеря ми. Официално е разтрогнат вече бракът, но по моя случай няма развитие. В началото на годината Богомил ми каза, че след седмица ще ми се обади и ще оправим нещата. Като мина време, звъннах на майка му. Тя само каза, че ще му предаде, че съм го търсил. Писах му и съобщения, но ядец. За какво е всичко това, не мога да разбера? Той явно засега си плаща кредита, защото ако не го прави, да са ми взели жилището от банката. Заложих собствения си апартамент, за да си построят с дъщеря ми къща, а тя каква стана. Грозеви си имат няколко имота. Редно е Богомил да си прехвърли ипотеката на техен имот. Но колко ли още ще трябва да чакам?

- Говори се, че сте бил пред инфаркт заради постъпката на Богомил...

- Не ми е приятно, че ме размотава, но чак пред инфаркт не съм бил... Ето сега в момента ремонтирам жилище, което, не дай Боже, може да стане собственост на банката при лошо развитие на ситуацията. Как няма да ми е свито сърцето... Къде ще отида, ако ми потропа кредиторът? Разведоха се с дъщеря ми и каквото поиска Богомил, стана. Кристина подаде документите за разтрогване на брака.

- Плаща ли редовно Богомил издръжката за сина им Тео?

- Сигурно я плаща. Наскоро видях негови снимки с Тео - явно се грижи за детето. Дъщеря ми може да отговори по-добре на този въпрос.

- Гледате ли новините по Нова телевизия, когато водещ е Богомил Грозев?

- Не. Толкова канали и новини има по телевизиите, че... Богомил води само сутрин и няма да стана толкова рано, та да го гледам. Предпочитам вечер.

- Богомил Грозев май е разделен с годеницата си Мария Такова и отново е ерген. Говори се, че вашето проклятие го е застигнало…

- А не, не съм го проклинал! Ерген ли е, не е ли, има ли жена до него и т.н. не ме интересува изобщо! Той ми е никакъв, разведен е вече с дъщеря ми.