Веселин Калановски е от популярните родни актьори, който има немалко почитатели дори и сред тийнейджърите. Интересува се от политика и е общински съветник от квотата на „Да, България“.

 

На рождения си ден, който отбеляза на 14 януари, си пожелал здраве, енергия и сили, за да изпълнява задачите, които си е поставил или пък други му възлагат. Не се е ангажирал с помпозно тържество за рождения си ден, отбелязал го тихо в семейна обстановка.

 

Никога не си е позволявал да обременява близките си хора с това какво да му подарят. На предишния си юбилей бил поставил кутия за дарения в заведението, където празнувал и събраните пари дарил за кауза. Твърди, че е живял достатъчно дълго, че да задоволи битовите си потребности затова намира за излишно трупането на всевъзможни джунджурии. Подчертава, че вече не се нуждае от вещи, а от любовта на хората около него.

Актьорът Веселин Калановски: Нямам нужда от вещи, а от любовта на хората

Не се притеснява от старостта, тъй като все още се чувства енергичен. И той кат всички знае, че животът има начало и край, така че не намира какво да го притеснява в този ред на мисли.

Вярва в еманацията на любовта и смята, че във всеки от нас има кодирана любов, а не само при влюбените двойки. От личен опит заявява твърдо, че любовта съществува.

 

Не е допускал вариант да не тръгне по пътя на актьорството, за да мисли с какво друго би се занимавал. Винаги е искал да бъде на сцена и твърди, че още от дете усещал, че ще снима филми, защото киното много му харесвало. Щастлив е, че е сбъднал тази си мечта.

 

Изкушава се и от политиката. Калановски е и съосновател на „Да, България“. Освен това е член на националния съвет на партията и общински съветник. Преди това не е членувал в друга партия и нямал такива намерения, но харесва демокрацията и демократичните принципи, затова смята, че има с какво да помогне за просперитета на страната. Признава, че мотивите му да влезе в „Да, България“ били негови, вътрешни. От началото на демокрацията участвал във всички протести през годините, но си дал сметка, че само с гражданска позиция държавата няма да се размърда, трябват дела и така се озовал съорганизатор на демократичната партия. Направили я с приятели, които опознал по протестите.

 

Оптимист е за бъдещето на България, в противен случай не би се занимавал с работата си, нито пък с членство в политическа сила. Убеден е, че колкото и бавно да стават промените в страната ни, ще се случат.

 

По отношение на актьорската професия посочва, че навремето нещата били по-структурирани заради самата държава – имало разпределения, актьорът отива, играе, доказва се и започват ролите, а в момента началото за актьорите е много трудно – трябва да ги забележат, видят, чуят, за да започнат. Категоричен е обаче, че няма лесен път в една професия, без оглед на системата, в която живеем.

Източник: Уикенд