Асен Блатечки не е влязъл в ролята на лошото момче с Диляна Попова, а много преди нея!

Неочаквана истина за Асен Блатечки лъсна на показ, заедно с невиждана от никого до момента снимка от времето, когато той е бил още ученик. Оказа се, че днешният актьор не се е превърнал в лошото момче след изневярата с Диляна Попова и раждането на извънбрачния си син Борил, а много преди това - още по времето на социализма.

Асен Блатечки определено не е бил любимец на учители и родители в онези дни, тъй като бил абсолютният бунтар. Само, за да се противопостави на закона и общоприетите порядки в държавата, той пуснал дълга до раменете коса и не давал на учителите да отрежат и сантиметър от нея, дори през заплахата от намалено поведение или дори изключване от училище.

[caption id="attachment_335984" align="alignright" width="300"]Асен Блатечки Асен Блатечки е бил същият мачо и в училищните години[/caption]

На ръцете си актьорът, по когото въздишат половината жени у нас, постоянно имал завързани кожени каиши и гривни, присъщи за модата на Запад, а поведението му било меко казано неуместно за болшинството редови граждани.

"Асен Блатечки си беше Асен Блатечки и в училище. Този мъж има харизма и това е - роден е с нея. Спомням си, че докато ние се чудехме как да заговорим момичетата, камо ли как да ги поканим да пием боза, той вече имаше дузина обожателки, които го следяха в междучасията из коридорите. Пленяваше ги непукисткият му характер и фактът, че дори не ги и поглеждаше", смее се негов съученик от времето на Тодор Живков.

[caption id="attachment_335985" align="aligncenter" width="300"]Ето го бунтарят Асен Блатечки през времето на социализма Ето го бунтарят Асен Блатечки през времето на социализма[/caption]

Днес, години по-късно, Асен Блатечки очевидно не се е променил толкова, дори и на външен вид. Освен, че дългата му коса отдавна вече я няма, лицето му си остава почти същото, а и по-красиво и мъжествено, коментират приятели на актьора.

Единственото, което се е променило наистина, това е характерът на звездата, който след като стана баща за втори път, може да се похвали и с далеч по-голямо чувство за отговорност. Въпреки че е разделен с Диляна Попова и се върна да живее заедно с Катерина Горанова и тийнейджърката Катя, Асен Блатечки не спира да се грижи ежедневно за бебока Борил, заради когото не отказва участия в спектакли из цялата страна.