Последна информация за Дебора от Стара Загора даде днес нейният адвокат Димитър Киров, който е поел случая, търсейки възмездие и наказание за извършителя Георги Георгиев. Всички знаем какво причини той на момичето и няма отново да изброяваме 400-те шева, редицата счупвания и прочие.

Лошото е, че раните на Дебора не са заздравели успешно, поне някои от тях. И, според адвокат Киров, ще се наложи да се отиде на повторна интервенция. Положението й е било толкова тежко, че няма как от всички 400 шева, някой да не изиска нова обработка.

"Тя е зле, защото и по лицето й има белези от нараняванията. Да, на снимки и на видео не си личат, но при реален контакт с момичето се виждат ясно. Разбирате какво означава това за толкова млада жена, всъщност за която и да било жена, а и човек като цяло", обясни адвокатът.

Киров сподели още, че от месец и нещо Дебора не се показва от дома си за нищо на света. Излизала само, когато трябва спешно да се яви в полицията за още подробности или за неща, свързани с процеса.

"За жалост, не съм обнадежден за бързото връщане на момичето към нормално ежедневие. Кошмарът, който е преживяла, е немислим, брутално жесток и чисто психически ще й трябва много време, за да напредне във възстановяването си, дори и минимално", каза Киров.