Страшен обрат по случая с Алек Болдуин и инцидента, при който бе убита операторката Халина Хътчинс. Разкрития не на друг, а лично на ФБР, са напът да изпратят актьора зад решетките, при това задълго. Болдуин най-вероятно ще бъде обвинен в убийство, а за подобно обвинение, присъдите в Щатите са тежки - без значение каква звезда си.

Обратът по случая касае свидетелските показания на Болдуин, който през цялото време тези месеци твърдеше, че не е натискал спусъка на пистолета, с който е трябвало да заснеме сцената. Той се кълнеше, че само си е играел с ударника и го е пробвал, когато Колт-ът гръмва в ръцете му и убива пред очите на всички Халина.

Кошмарът е огромен за целия екип и особено за Алек Болдуин, но ФБР след множество проби и експерименти успява да докаже, че по никакъв начин не е възможно да се възпроизведе изстрел от този пистолет по такъв начин. Няма друга вероятност да гръмне оръжието, освен ако не е натиснат спусъка.Така че е факт - Болдуин е стрелял. Да, разбира се, не с идеята, че ще убие Хътчинс, но последиците са налице.

Екипът на актьора, както и феновете, а особено близките му са в шок, защото делото наближава и той явно ще бъде обвинен в това убийство. Макар да не е предумишлено, годините в пандиза са достатъчно много, а и той не е в първата си младост.