Видео на турския президент Реджеп Тайип Ердоган показва как вади пачка с пари, които раздава на хората, преди да гласува.

 

Ердоган е със съпругата си Емине в най-големия турски град. Двамата излязоха пред почитатели, които се бяха събрали пред резиденцията им, за да очакват заедно резултатите от балотажа.

 

Вижте как Ердоган купува изборите (ВИДЕО)

Преди минути стана ясно, че той спечели още един петгодишен мандат начело на южната ни съседка.

 

Според Aнадолската агенция, след обработката на 98% от бюлетините, Ердоган печели 52,09%, а Кемал Кълъчдароглу - 47,91%. На първия тур те получиха съответно 49,52% и 44,88%. Синан Оган, лидер на дясната коалиция "Алианс на предците", който на първия тур получи 5,17%, призова поддръжниците си да гласуват за Ердоган на втория тур в замяна на сделка с него.

 

"Ние ще управляваме страната през следващите пет години", заяви Ердоган пред своите привърженици от покрива на автобус в родния си квартал в Истанбул (излъчено от TRT Haber). "С Божията помощ ние ще бъдем достойни за вашето доверие", добави президентът. Той нарече резултата от изборите в Турция "празник на демокрацията".

 

Реджеп Тайип Ердоган беше поздравен за победата си от унгарския министър-председател Виктор Орбан, узбекския президент Шавкат Мирзийоев, азербайджанския президент Илхам Алиев, сръбския президент Александър Вучич и ръководителя на либийското правителство на националното единство Абдел Хамид Дбейба. По улиците на Истанбул и Анкара поддръжниците на Ердоган вече празнуват победата му.

Източник: lupa.bg