Австрийският майстор-готвач Волфганг Пак вече загрява с екипа си за 86-та церемония за връчването на кинематографичните награди “Оскар”. Този човек е приказно богат – което не му пречи да върти черпака в кухнята на наградите  “Оскар” в най-буквалния смисъл. При това – за 20-и път.

[caption id="attachment_308749" align="alignright" width="300"]Само златната пудра за статуетките "Оскар" на Волфганг Пак тежи три килограма Само златната пудра за статуетките "Оскар" на Волфганг Пак тежи три килограма[/caption]

Наградите “Оскар” - това не е само стилна церемония с раздаване на статуетки. Това е задкулисно боричкане и надлъгване, залагане на пари и авторитети, провали и възходи. Това е представяне пред света на високото изкуство, на голямото кино и големите актьорски постижения. Наградите “Оскар”, с извинение, е и голямо плюскане!

За него се грижи виртуозът Волфганг Пак с цяла армия квалитетни работници. Кухнята на наградите “Оскар” без съмнение трябва да има същото ниво, както постиженията на лауреатите! Веднага след връчването на емблематичните статуетки започва бляскавият бал на киноакадемията, на който всички гости получават по един утешителен “Оскар”. Той е от фин шоколад, посипан със златна пудра. Тази година гостите на бала са 1500 и златната пудра за шоколадовите фигурки тежи цели три килограма!

[caption id="attachment_308750" align="alignleft" width="620"]Купонът след церемонията за наградите "Оскар" е не по-малко бляскав Купонът след церемонията за наградите "Оскар" е не по-малко бляскав[/caption]

Голям купон, нали?! Менюто на лауреатския банкет включва 50 блюда. Сред тях са тартар от подлюдена риба тон в хрупкава черупка от сусам, пушена сьомга “Оскар”, мини бургери с кюфтенца от мраморно говеждо, информират от mail.ru.cinema. Звездите от киното ще похапнат също топъл пай с пилешко и печен картоф с чер хайвер и стърготини от трюфели. Как да не завиждаш на онези, които са канени на наградите "Оскар"!

[caption id="attachment_308751" align="alignright" width="259"]Познайте кой ще похапва от баничките с киноа! Познайте кой ще похапва от баничките с киноа![/caption]

А какво ще ядат вегетарианците?! В света на “Оскар” те не са един и двама! Вегетарианците ще се зарадват на баничките с киноа, моркови, лук, зелен грах и печени чушки. По тежките маси ще има плата със сирена от цял свят, сред които най-желан бил отлежалият чедър на грил. Специален интерес бил заявен към макароните с печени кестени, а също към студената супа от моркови и ананас. Kliuki.bg научи и за екзотични експерименти, какъвто е плато от фурми с пармезан, увити в хрупкав бекон. Луксозна вечеря без морски дарове не бива: за наградите “Оскар” специално ще бъдат доставени суперпресни стриди – 1300 броя, 1200 крачета от раци и 7500 скариди. Разбира се, гвоздей на тържествената вечеря ще е тортата. Познайте каква е формата й?! “Оскар”! Гигантски сладък “Оскар”, обграден от 20 малки карамелени рицари.

[caption id="attachment_308752" align="alignleft" width="233"]За всеки гост - по едно утешително сладко Оскарче! За всеки гост - по едно утешително сладко Оскарче![/caption]

А ще има ли пиене? Че как! Как да разпусне човек след големите напрежения на наградите “Оскар” без отбрано шампанско! Ще бъдат забъркани и безброй коктейли “Гламур” с твърд алкохол, сметанов ликьор, ванилия и канела. По-търсен в свитата на “Оскар” обаче бил “Пеницилин” – уиски, лимонов сок и джиндифилов сироп.

Официалната церемония за наградите “Оскар”-ите ще се води от Елън Дедженерис: 2 март, в театър Dolby на развлекателния център Hollywood & Highland. Статуетките ще бъдат раздавани със съдействието на големи звезди от ранга на Анджелина Джоли, Шарлиз Терон, Кевин Спейси, Джон Траволта, Брадли Купър, Джим Кери, Харисън Форд…и още. Всички те с удоволствие ще се устремят към балната зала с тежки блок-маси, веднага щом бъде връчен и последният “Оскар”!

http://youtu.be/e6_6vyc4FBs