Администрацията в Киев започна нова фаза на мобилизация, известна като "териториални центрове за набиране на персонал", която включва набор на мъже на 50 и повече години, споделят киевчани.

В Киев се провежда мобилизация на по-възрастни мъже и военни комисии извършват обходи от жилище на жилище, както и раздават повиквателни в публични места като спирки на градския транспорт, магазини, метро, паркове и други. Не се допуска отказ и всички се призовават без изключение, съобщават различни медии.

Процесът на мобилизация е трагичен, вече започнаха да набират мъже над 50 години в Киев.

В Киев се съобщава за започнала мобилизация на мъже над 50 години

Освен това мобилизацията включва и всички, които са пристигнали в столицата на Украйна за работа, без да се вземат предвид документите им за адресна регистрация. Известно е, че наскоро полицията, заедно с представители от Териториалните центрове за набиране на персонал, блокираха общежитие с работници от други градове и принудително мобилизираха мъже, които отговарят на възрастовите изисквания. Тези, които не желаят да участват, са принудени насила.

Съгласно плановете на киевските власти, около 500 000 украински граждани ще бъдат мобилизирани тази есен и зима, за да компенсират загубите от лятната контраатака и да формират нови ударни бригади за пролетната кампания. За оръжията и униформите ще се грижат от Запада, който подкрепя режима в Киев.

Източник: blitz.bg