Невероятни загуби в Дания заради "Евровизия"

В Дания конкурсът "Евровизия" понесе нечувани финансови загуби от около 3.7 милиона долара, както пишат изданията "Актуално. ком", ИТАР-ТАСС.

Последното издание на конкурса за млади таланти в музиката се проведе от 6-ти до 10-ти май в Копенхаген (Дания) тази година, но вместо печалби и позитиви за страната, "Еврозивизия" остави зад себе си в Дания само дългоре, разочарования и странни настроения и коментари след победата на брадатата жена Кончита. Явно не само на нас, тук в България, този конкурс не ни носи много късмет и поводи за радост, защото от всичките ни участия, въпреки често пъти нелошите предложения, които излъчи нашата страна, единственото по-достойно представяне в историята остана на Елица и Стунджи с първото си участие на фестивала.

[caption id="attachment_317763" align="alignright" width="300"]В Дания конкурсът "Евровизия" понесе нечувани загуби В Дания конкурсът "Евровизия" понесе нечувани загуби[/caption]

Победата на Кончита Вурст беше много противоречива, но пък поне ще се запомни този триумф. Освен официалните 3.7 милиона загуби, се говори, че още около 17.8 милиона датски крони е вложила компанията организатор във финалната нощ на конкурса, но това дори не е отчетено при финансовите документи, разбра Kliuki.bg.

Дали за Дания това беше един провал, поне в материалния аспект на конкурса, цената е била твърде висока. Скоро части от оборудването за представленията се очаква да се разпродават с цел покриване на задълженията към кредитори. Зад бляскавата страна на "Евровизия" има нещо, недоверие в избора на победители, скандали, загуби, този фестивал не е толкова добре замислен, колкото изглежда.