Придобилият огромна популярност с ролята си на Тузара в американския сериал „Сексът и градът“ актьор Крис Нот, си позволи да коментира за пръв път обвиненията в изнасилване, които му бяха отправени.

 

68-годишният вече актьор от години изтъква, че срещу него не са заведени никакви наказателни дела и че е влизал в сексуални отношения с жени само по взаимно съгласие. Той обаче все пак призна, че гражданските дела остават отделна възможност, която за много хора са „влак, пълен с пари“.

 

Единственото, което актьорът потвърди бе, че е изневерявал на съпругата си, допълвайки, че това й е повлияло „разрушително“. В първото дадено от него интервю, след като му бяха повдигнати обвинения в сексуални посегателства, Нот твърди, че това е единственото му прегрешение.

 

Тузара призна, че е кръшкал на съпругата си

През декември 2021 г., една седмица след премиерата на сериала „Просто ей така“ (продължение на „Сексът и градът"), две жени, които не се познават лично помежду си, съобщиха, че Нот ги е изнасилил съответно през 2004 и 2015 г. По думите на едната от тях актьорът я поканил в дома си, първо я целунал, без да поиска разрешение, а след това я изнасилил. Впоследствие тя трябвало да се обърне към болница.

По-късно към тези обвинения се присъединиха още три предполагаеми потърпевши, според едната от които Нот я тормозел сексуално през 2010-а, когато тя била 18-годишна.

 

В продължението на култовия сериал Крис Нот е в ролята на съпруга на Кари Брадшоу – Джон Тузара Престън, който умира от инфаркт. В свое изявление звездите на поредицата – актрисите Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис, обявиха, че подкрепят пострадалите жени и ги поздравяват за това, че са намерили смелост да излязат на светло.

Източник: Уикенд