Андре Браугър, чиято първа филмова роля е заедно с Матю Бродерик и Дензъл Уошингтън в режисирания от Ед Цвик филм "Слава", почина в понеделник след кратко боледуване.

Макар че Браугър е изпъстрен с комедии, мнозина ще го запомнят със свирепия му образ на детектив Франк Пембълтън в драмата на NBC "Убийства": Живот на улицата. Поставете го в "кутията", където се поти и надхитрява заподозрените в престъпление в стаята за разпити, и ще гледате ежеседмична доза актьорска игра, толкова добра, колкото имаше по телевизията по това време. Той печели "Еми" за това шоу, в което участва от 1992 до 1998 г. Съпругата му, Ами Брабсън, се появява отново в ролята на съпругата на Пембълтън в "Убийства".

През 1998 г. печели "Еми", както и две награди на Асоциацията на телевизионните критици през 1997 и 1998 г.

Роден и израснал в Чикаго - той получава бакалавърска степен от Станфордския университет и магистърска степен от Джулиард - Браугър наскоро участва в "Тя каза", филмовата драма, разказваща за журналистките от "Ню Йорк Таймс" Джоди Кантор и Меган Туей, чиито репортажи доведоха до съдебното преследване на Харви Уайнстийн и предизвикаха движението #MeToo. Той е в ролята на Дийн Бакет, изпълнителен редактор на Times, който е контролирал двете репортерки.

Източник: deadline.com