Често пътуващ със самолети пътник забеляза, че в доста от лайнерите липсва 13-ти ред седалки в салона. Том Котър е видял, че този номер го няма в никой от самолетите на нискотарифния превозвач Райънеър.

Любопитството му го накарало да изпрати въпроса си до медиите и до компанията с надежда да получи отговор. Предполага, че основната причина е суеверие от страна на превозвача или такова при пътниците.

Този похват се използват и от Еър Франс и Либерия.

Други допълват любопитния факт с това, че немския гигант в областта на авиацията Луфтханза не поставя номер 17 на редовете на седалките. На пръв поглед изглежда странно защо точно 17-ти номер липсва, но обяснението е, че изписването с римска цифра е XVII, което с анаграмата си на латински означава, че животът е приключил.

Освен това номер 13 се счита за фатален, но не в целия свят, например в Бразилия и Италия за такова число се смята именно 17.

От Луфтханза обясниха, че тяхното решение за номериране е свързано със съобразяване на културната чувствителност на пътниците си и се опитват да се съобразят с разбиранията им възможно най-много, като допълниха, че обслужват хора от целия свят и това налага да познават особеностите навсякъде.

Източник: blitz.bg

Тайнствен детайл в самолетите: Какво означава