Модният гигант „ZARA” се изгаври със страданието и трагедията на цял един народ. Става въпрос за Палестина и целия ад, през който минават хората там в момента.

Новата рекламна кампания на „Зара“ включва статуи с липсващи крайници, отломки, камъни и картонена изрезка, която наподобява географски именно Палестина.

Всичко това предизвика бунт у много палестинци, а и не само. Критиките са огромни, а мнозина призовават хората да не купуват повече никога от магазините на известната модна верига.

В „The Jacket”, както е озаглавена кампанията, моделът Кристен Макнемани позира до изкуствени манекени, които са увити в пластмаса и бял плат. Това се възприема от много от мюсюлманите като гавра с погребалните ритуали в ислямския свят. От „Зара“ обаче се оправдават, че просто са искали да подчертаят гъвкавостта на дрехите.

Върхът на напрежението дойде от картонена изрезка, която прилича на картата на Палестина. Това разбуди най-големи критики и негодувания.

Да използваш трагедията на един народ за реклама е зловещо и отвратително. Трябва да спрем това, не купувайте нищо от тези магазини“, изригна в Инстаграм художникът Хазем Харб, който е от Палестина родом.

От „ZARA” все още не са излезли с официална позиция относно общественото негодувание. Все пак обаче някои от най-зловещите снимки и кадри са вече изтрити.

Източник: Lupa.bg, Crimesbg.com