След внезапното, но като цяло очаквано разделяне на политическите играчи в управляващата коалиция, днес от сутринта по медиите валят различни хипотези и налучквания накъде отиваме?

Някои от депутатите на ИТН се появиха с различни мнения защо Слави Трифонов и колегите му се оттеглят от правителството. Днес Ива Митева намекна за несъгласие между ИТН и двама от лидерите, именно Кирил Петков и Асен Василев. Тя подчерта, че ИТН не желаят да дестабилизират странта и намекна за нови мандати в рамките на вече съществуващия сега парламент. По-късно Балабанов от ИТН коментира отново, че са били вземани често решения без да се обсъждат с останалата част от коалицията, липсват диалог и обща визия, тоест отново лидерски пропуски, коментираме и ние.

Всички партии смятат да подкрепят бюджета, макар да се коментира частична подкрепа от много от представените парламентарно формации. Дали ИТН има задкулисни интереси или Василев и Петков налагат неоправдано свое мнение и интереси, каквито тези има в публичното пространство предстои да видим всички. Факт е че тази коалиция е нестабилна, но в този момент разделение не се очакваше.