Снощи около 22:30 часа все още нямаше потвърждение за смъртта на Евгений Пригожин. Също така, точният брой загинали пасажери във взривения самолет не се упоменаваше. Според медийно издание, той вече е летял точно със същия самолет след опита за метеж. Друго издание посочва, че тази конкретна машина е използвана лично от Пригожин. Съгласно информацията от източници, цитирани от петербургски вестник – той е бил на борда.

Представители на "Музиканти" (както също наричат бойците на "Вагнер") съобщиха на окупационната администрация на Запорожка област, че Пригожин е загинал в катастрофата.

Ще гръмне ли "Вагнер" Путин за отмъщение?

В близък до "Вагнер" информационен канал се съобщава в около 22:30 часа българско време: "Ръководителят на 'Групата Вагнер', Герой на Русия и истински патриот на Родината - Евгений Викторович Пригожин, загина в резултат на действията на предателите на Русия".

Източник, цитиран от влиятелен канал с 2 милиона последователи, първоначално посочва, че смъртта на бизнесмена не може да бъде потвърдена и че той може да е бил на друг самолет. Предполага се, че той често се регистрира на един полет, но пътува на друг, за заблуда. Впоследствие този канал също споделя новината за смъртта му.

Ще гръмне ли "Вагнер" Путин за отмъщение? - Снимка 2

Очаква се членове на "Вагнер", които вече са изгубили всичко, да започнат да отмъщават. Възможна цел може да бъде дори самият Владимир Путин, тъй като има съобщения, че наемниците разполагат със свои агенти в "Кремъл".

Източник: lupa.bg