Новите доказателства хвърлиха света в потрес!

Нова, скандална причина за катастрофата, в която загина талантливият актьор Пол Уокър, хвърли в потрес света. Медиите гръмнаха с новината, че високата скорост, която е вдигнал приятелят на актьора, не е основната причина за инцидента, нито пък отказали спирачки.

Истината е толкова неочаквана, че не е за вярване. Но факт е, че пластмасова маркировка на пътя е виновник за трагедията. Въпросната маркировка всъщност представлява така наречените "Точки на Дот", които на много места в Щатите заместват обикновената пунктирана маркировка на платното.

polАвтомобилът "Порше Карера" на звездата, е стъпил върху пластмасовите точки и това е причинило поднасянето му, подобно на това върху лед. При скоростта, която е развивало "Поршето", е било крайно невъзможно колата да запази равновесие и да не се блъсне.

Припомняме, че още през 2004 година от самата фирма "Порше" предупредиха, че въпросният модел на возилото може да има сериозни проблеми ако настъпи какъвто и да било твърд предмет на пътя, та дори и кутийка от бира.

porshe

Гумите на колата на Пол Уокър са били без почти никакви грайфери, което още повече е съдействало за крайния завършек на злополуката.