Известната в цял свят криптокралица Ружа Игнатова чрез адвокатите си е поискала от английските власти да й бъде прехвърлен на нейно име супер скъп мезонет, който е със спорна собственост. Вестник Таймс информира за внесеното искане към властите от адвокатите й, като същевременно тя продължава да е издирвана от ФБР за грандиозната измама на стойност от 7 милиарда лева. Той е с площ от близо 650 квадратни метра, а в него дори има и басейн.

Предполага се, че Игнатова е живяла там за малко преди около 6 години, а от тогава имотът е необитаем. В него за над 1 милион лева са само произведенията на изкуството.

Пентхаусът официално е собственост на Абботс Хаус Пентхаус Лимитед, което представлява анонимна компания и дори се смята за фиктивна такава. Това означава, че името на Игнатова не фигурира в никой официален документ за собственост.

За евентуална нейна собственост върху имота на Ружа единствено се споменава в един подкаст по BBC – „Изчезналата криптокралица“.  Лорд Каланан (с позиция министър) заяви, че в Обединеното кралство действат новите закони, които са ориентирани за борба с незаконно богатство и пране на пари, което експерти разтълкуваха, като възможност луксозният апартамент да бъде иззет от властите на Острова и да се използва за обезщетение на измамените от схемите на УанКойн.

Източник: narod.bg

Ружа Игнатова изявява претенции за луксозен имот в Лондон докато е в топ 10 на издирваните от ФБР