Много солидна глоба в размер на 33 милиона и то евро бе наложена на заведение на плажа в района на Панормос, Гърция. Рекордната глоба е натрупана от не едно нарушение на бара.

По-голямата част от санкцията е наложена заради незаконно пристрояване към основното здание – 22.5 милиона евро. Останалите близо 11 милиона от глобата са именно, защото пристройката, за която няма издадени разрешения не е премахната. Срокът на санкциите започва да тече от текущата година.

Рекордна глоба от близо 33 милиона евро за гръцко заведение на остров Миконос

Собственикът на ресторанта на остров Миконос може да обжалва решението на властите в срок от 10 дни. След приключването на процеса, местният закон разпорежда търговският обект да бъде запечатан, в случай че не бъдат разрушени незаконните строежи.

А в петък подобно нареждане за бутане на незаконни строежи бе издадено и за друг бар на плажа – Псару.

Проверката е извършена от инспектори към гръцкото министерство на околната среда, споделят от „Катимерини“.

Миконос е един от 6000-те хиляди гръцки острови. Площта му почти колкото на град Пловдив – 105.2 квадратни километра. Въпреки малкия си размер притежава поне 11 известни плажа, които са много популярни сред туристите.

Рекордна глоба от близо 33 милиона евро за гръцко заведение на остров Миконос - Снимка 2

Любопитното е, че превозването на хора и стоки между тях се осъществява основно по вода, тъй като е по-удобно в сравнение с пътната инфраструктура.

Източник: blitz.bg